Liga 1

Craiova scapa din zona periculoasa

Universitatea Craiova a invins pe teren propriu Ceahlaul Piatra Neamt, scor 3-2, dupa un meci cu multe goluri si faze spectaculoase create de cele doua formatii. Pentru olteni au marcat cei doi frati Costea si Vali Badea, in timp ce golurile oaspetilor au fost inscrise de Badescu si Cebotaru
Mihai Costea a deschis scorul inca din minutul 3 al meciului, la primul sut pe poarta al oltenilor, dupa ce jucatorii Ceahlaului au pierdut usor mingea in zona mediana si au permis Universitatii sa initieze un contraatac nimicitor.

Bucuria gazdelor de pe Ion Oblemenco n-a durat decat 7 minute, in minutul 10 Ionut Badescu reusind egalarea, cu un sut pe jos, in urma unui corner de pe dreapta, obtinut de acelasi jucator cu cateva secunde mai devreme la o ocazie imensa a Ceahlaului.

Vazand ca meciul nu este unul chiar usor, oltenii au declansat ofensiva la poarta lui Rohetki, cei doi frati Costea acompaniati de Wobay si Dina, trecand pe rand pe langa gol. Pana la urma, in minutul 37, Florin Costea a reusit sa aduca avantajul oltenilor, sutul sau lobat din marginea careului depasindu-l pe portarul oaspetilor.

Moldovenii puteau egala la cateva secunde distanta, insa de aceasta data executia lui Badescu, asemanatoare cu cea din care a marcat, nu a mai prins spatiul portii lui Silviu Lung.

Partea secunda a debutat cu o ocazie a lui Dina, la sutul caruia s-a opus excelent Rohetki, Ceahlaul dand replica prin doua faze fixe, la care defensiva olteana si-a facut cu brio datoria.

Nu la fel s-a intamplat in minutul 57 cand Cebotaru a restabilit din nou egalitatea cu un sut superb din intoarcere, dupa o lovitura de la coltul terenului a Ceahlaului. Oaspetii puteau chiar sa treaca la conducere in minutul 62, daca mingea trimisa de Forminte din careu nu s-ar fi lovit de bara din dreapta a portii lui Lung.

O faza asemanatoare s-a petrecut cu un sfert de ora inainte de final, cand Vali Badea, intrat dupa pauza, a reluat spectaculos din voleu, insa executia din prima a fostului atacant stelist a fost respinsa incredibil de portarul moldovenilor.

Badea si-a reparat insa greseala in minutul 86, cand a reluat imparabil cu capul din apropiere, dupa o centrare perfecta din corner si a adus victoria oltenilor, care scoate pentru moment echipa antrenata de Eugen Neagoe din zona retrogradarii.

Universitatea: 21. Lung jr. - 32. Badoi, 7. V. Gaman, 4. Mitchell, 27. Rose - 77. Wobay (30. Prepelita '67), 2. Barboianu (25. Firtulescu '57), 8. Soava - 9. M. Costea, 20. Dina (11. V. Badea '57), 10. Fl. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.

Ceahlaul: 12. Rohetki - 2. Burlacu, 24. Forminte, 21. Ferariu (10. Sofroni '90), 8. Barna - 7. Cebotaru, 6. Achim, 13. Onciu (26. D. Prodan '30) - 15. Badescu, 9. Doicaru (20. Rudison '60), 25. Ibrahim. Antrenor: Gheorghe Multescu.

Comentariul LIVE al meciului

Onlinesport: Irina Maxim


Craiova scapa din zona periculoasa