Liga 1

Fratii Costea au rapus Dinamo

Universitatea Craiova a castigat de o maniera senzationala infruntarea cu Dinamo din etapa 23, scor 2-0, dupa o partida care a avut de toate: doua goluri marcate de cei doi "frati minnune ai Olteniei", doua bare, cate una de fiecare parte, o eliminare, a lui Niculescu si o atmosfera in tribune de neuitat.
Derby-ul dintre Craiova si Dinamo a fost unul incendiar la propriu, Cristi Balaj fluierand startul meciului cu 7 minute intarziere din cauza zecilor de torte aprinse in tribune de fanii olteni, care au creat o atmosfera senzationala in peluzele arenei Ion Oblemenco, tot stadionul fiind un adevarat vulcan, un spectacol de lumina si culoare oferit de cei 40.000 de oameni din tribune.

Meciul intre cele doua tabere a inceput la nivel declarativ cu multe zile inainte de data programarii, replici acide fiind lansate de oficialii celor doua echipe. Nici pe teren n-a fost atmosfera mai linistita. La prima actiune de atac a dinamovistilor, care au avut lovitura de start, N'Doye a sutat periculos, Bornescu fiind nevoit sa scoata mingea de la radacina barei din dreapta.

Acordati note jucatorilor

Aceasta a fost, insa, singura, faza periculoasa a dinamovistilor din inceputul meciului, leii lui Nicolo Napoli preluand din acel moment initiativa si fraiele meciului. Dupa iesirea lui N`Doye, accidentat, acesta fiind inlocuit de Bostina, defensiva dinamovista a avut mult de suferit, fapt de care au profitat fratii minune ai Olteniei, cei doi Costea facand bulevard in centrul apararii cainilor.

Deschiderea de scor a venit in minutul 21, dupa o faza personala de exceptie a lui Florin Costea. Acesta a depasit doi adversari a lansat o ghiulea de la marginea careului boxata de Lobont pana la Prepelita, care a recentrat la acelasi Florin Costea, atacantul oltean lasandu-l simplu spectator pe Lobont cu o foarfeca pe spate fara preluare, o bijuterie de gol a olteanului, aflat la a zecea reusita in Liga 1.

Lectia de fotbal a oltenilor a continuat, cainii rosii neregasindu-se intr-o atmosfera asurzitoare creata de suporterii din tribuna. Napoli a schimbat din mers tactica si le-a cerut elevilor sai sa faca pasul inapoi pentru a-i scoate pe dinamovisti din aparare si a profita mai usor pe contraatac de spatiile lasate libere.

Un astfel de contraatac a fost lansat in minutul 35 de acelasi Florin Costea, care a patruns perpendicular, i-a ridiculizat prin dribling pe Blay si Moti si a sutat naprasnic, insa mingea a lovit bara din stanga lui Lobont, de unde a ricosat la "Costea cel mic", Mihai, care, singur in careu, n-avea cum sa rateze cu poarta goala.

Cu 3 minute inainte de pauza, tunarul Claudiu Niculescu putea reduce din diferenta, insa sutul sau in forta din lovitura libera a zguduit transversala portii lui Bornescu, iesind pe urma in afara terenului, poarta oltenilor ramanand intacta.

Vedeti comentariul partidei

Pauza a adus cateva momente de liniste pentru jucatorii celor doua formatii, dar si momente de lupte crancene in peluza intre galeria celor de la Dinamo si fortele de ordine, care au reusit sa calmeze situatia doar evacuandu-i pe suporterii cainilor, care au rupt scaunele si le-au aruncat spre jandarmi.

Partea secunda a debutat cu momente bune de joc ale alb-rosilor, insa cei care au avut prima ocazie importanta au fost tot oltenii, mai precis, tot Florin Costea, care dupa ce i-a furat mingea lui Tamas, a ramas singur cu Lobont, insa in loc sa suteze a preferat un dribling in plus, si "Pisica" a sarit pe minge retinand de la picioarele atacantului.

Primul sut al dinamovistilor pe spatiul portii adverse a venit abia in minutul 56, cand Adrian Cristea a profitat de o respingere gresita a defensivei gazdelor si a reluat din foarfeca, din centrul careului, incercand sa imite executia de la primul gol al oltenilor, insa Bornescu a fost pe faza si a retinut fara emotii.

Ca si cum n-ar fi avut destule probleme, dinamovistii au ramas in inferioritate numerica in minutul 69, dupa ce Claudiu Niculescu a fost eliminat de Balaj in urma unui gest urat al atacantului dinamovist care l-a calcat intentionat pe Dananae, cazut la pamant dupa un fault. Insa oltenii n-au aratat ca ar avea un om in plus, poreferand pe final sa nu mai forteze pentru a-si proteja avantajul de pe tabela.

Finalul de meci a apartinut dinamovistilor, care au cautat cu disperare sa marcheze macar o data, toata mingile castigate de alb-rosii fiind trimise lung is inalt in careul gazdelor, insa aparatorii din fata lui Bornescu si-au facut datoria cu brio.

Vedeti aici statisticile intalnirii


Nicolo Napoli i-a predat o lectie de fotbal, de tactica si asezare, mult mai experimentatului Mircea Rednic, care, prea increzator in fortele echipei sale dupa victoria de pomina cu Rapid, a tratat meciul cu superficialitate si a fost invins.

Onlinesport: Irina Maxim


Fratii Costea au rapus Dinamo