Liga 1

"Mircea Sandu stia toate blaturile"

Fostul antrenor al echipei nationale, Anghel Iordanescu, a dezvaluit ca toate blaturile din fotbalul romanesc au fost facute cu stiinta lui Mircea Sandu, cel care n-a luat nicio masura pentru a le stopa.
"Atunci erau numai presedinti de cluburi in comitetul federal. Mi-am trecut in contract o clauza ca nu trebuie sa dau raportul in fata Comitetului Executiv! In schimb, ii faceam o informare lui Mircea Sandu, el stia tot.  I-am zis: „Nu pot sa vin si sa analizeze jocul presedintii de cluburi. Ii spuneam: „Nu se mai poate, sunt prea multe meciuri dubioase!“. Unii dintre ei nu se pricep la fotbal, iar altii se pricep, dar la meciuri strategice! Sunt experti in astea!",  a dezvaluit Iordanescu pentru EVZ.

Anghel Iordanescu a precizat ca Mircea Sandu lua doar masuri de "ochii lumii" cand afla despre blaturile din fotbalul romanesc.

"El spunea ca in Comitetul Executiv le zicea presedintilor sa se potoleasca, dar ca nu are probe sa dea sanctiuni. Cand am plecat de la federatie, am luat cu mine toate dosarele intocmite in timp de secunzii mei: stefanescu, Balint, Rotariu... Acestia mergeau la meciuri si faceau fise despre jucatorii pe care-i urmaream, pentru a fi convocati la nationala. Unde erau meciuri suspecte, scriau atat: „Blat“! Dupa ce am plecat de la federatie, am luat acasa toate dosarele, fiindca nu doream sa vina un alt antrenor si sa le gaseasca! Nu mai am dosarele! Le-am aruncat, le-am ars...", a explicat fostul selectioner.
 
"Generalul" a continuat si a afirmat ca relatia dintre el si Mircea Sandu nu a fost deloc buna, mai ales din cauza banilor.

"Eu discutam des in contradictoriu cu el. Aveam scandaluri dese! Ce discutii mai aveam cu el cand stabileam primele de obiectiv... Erau zile intregi cand nu ne vorbeam! Totusi, cu cateva exceptii, a creat conditii bune la nationala. si daca eram certat cu el, a treia zi dupa meciuri aveam o discutie despre joc. ii ascultam punctul de vedere. Nu se pricepe la antrenorat, dar citeste bine jocul", a adaugat el.

In final, Iordanescu a opinat ca nu l-ar mai vrea pe Mircea Sandu in fruntea FRF. "Gica Popescu e om de fotbal, nu depinde de nimeni. L-as pune pe Gica Popescu presedinte, iar pe Mircea Sandu - presedinte de onoare", crede Iordanescu.

Onlinesport


"Mircea Sandu stia toate blaturile"