Liga 1

Dobos a iesit din coma

Fostul presedinte al gruparii Universitatea Cluj a suferit duminica un accident de circulatie. El a iesit pe picioare din masina, a vorbit cu cei din jur, insa la scurt timp a intrat in coma. Situatia fostului international roman Toni Dobos s-a stabilizat in cursul dupa amiezii de duminica, el iesind din coma la aproximativ noua ore dupa ce a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Cluj.
Desi medicii anuntasera ca sansele sale de supravietuire sunt infime, Dobos si-a revenit miraculos din coma, la putin timp dupa ce sotia sa a ajuns la spital, direct de la Bucuresti.

In jurul orei 18:00, fostul conducator al cluburilor Poli AEK Timisoara si Universitatea Cluj a parasit spitalul, fiind transferat cu o ambulanta la o clinica de specialitate, insa nu se stie care.

Dobos se intorcea duminica dimineata de la Targu Mures spre Cluj Napoca si, din cauza oboselii, a adormit la volan si a intrat cu viteza intr-un  tir.

Surse locale ne-au declarat ca Dobos a iesit pe picioare din masina, dupa accident, politistii au vorbit cu el, insa dupa cateva minute a cazut pe jos. Din cauza loviturilor la cap, a intrat in coma.

La prima ora a diminetii a intrat de urgenta in sala de operatii, insa medicii sunt rezervati in privinta sanselor lui de supravietuire, acesta aflandu-se in coma profunda.

Surse din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Cluj-Napoca au declarat, pentru MEDIAFAX, ca fostul presedinte al clubului Universitatea Cluj, Anton Dobos, are sub 10 la suta sanse de supravietuire in urma accidentului de circulatie in care a fost implicat sambata noapte.

Forum: Comentati pe forum drama lui Toni Dobos

Directorul Clinicii de Neurochirurgie, doctor Stefan Florian, a refuzat sa ofere amanunte despre starea de sanatate a lui Dobos si a spus: "Pacientul se afla in stare foarte grava si diagnosticul este rezervat. El a fost operat de urgenta in aceasta dimineata si nu stim daca va mai fi nevoie de o noua interventie chirurgicala".

Accidentul s-a produs in jurul orei 2 dimineata, cand Dobos s-a izbit violent de o basculanta Iveco, parcat regulamentar. In urma impactului, Toni Dobos a suferit un hematom pe creier si multiple leziuni cerebrale.

Accidentul s-a petrecut la 300 de metri de propria locuinta a fostului fotbalist. Acesta nu purta centura de siguranta.

Ca fotbalist, Anton Dobos a jucat pentru Ariesul Turda, Progresul Braila, Universitatea Cluj si Dinamo pentru ca in decembrie 1991 sa semneze cu Steaua Bucuresti, unde a jucat pana in 1996 cand s-a transferat in strainatate la AEK Atena unde a evoluat doua sezoane.

Pentru echipa nationala a Romaniei, Dobos a evoluat in 23 de partide, marcand si un gol, in 1997, impotriva reprezentativei Lichtensteinului.

A castigat patru titluri consecutive cu Steaua, 1993, 1994, 1995 si 1996, incheindu-si cariera de fotbalist la Ethnikos Pireu, in Grecia.

Dupa retragerea din activitatea fotbalistica, a ocupat functii de conducere la Rocar, Poli AEK, Poli Timisoara, ultima functie avand-o ca presedinte a Universitatii Cluj in sezonul trecut, de unde a plecat in acest an ca urmare a scandalului "Valiza"

Vom reveni cu detalii.

Onlinesport: Irina Maxim


Dobos a iesit din coma