Liga 1

Alte trei persoane retinute in cazul jandarmului ranit inaintea meciului U-CFR

Politistii clujeni au retinut, joi noaptea, alte trei persoane care l-au agresat, in timpul incidentelor produse inaintea meciului Universitatea Cluj - CFR Cluj, pe jandarmul clujean care a ajuns la spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform unor surse din Politie, cei trei au fost retinuti joi noaptea, iar vineri vor fi dusi, impreuna cu un alt tanar retinut cu o zi in urma, la Judecatoria Cluj, cu propunere de arestare preventiva.

Potrivit surselor citate, politistii au inceput urmarirea penala impotriva unei a cincea persoane, pentru ultraj, in urma altercatiei cu jandarmii din Piata Unirii, aceasta fiind cercetata in stare de libertate.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Cluj, maiorul Dorin Bejenaru, declara, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca un jandarm care filma coloana de suporteri ce se indrepta spre stadionul Ion Moina a fost lovit cu o piatra aruncata din multime. Incidentul a avut loc in fata Operei Maghiare.

In urma incidentului, jandarmul a fost transportat de urgenta la spital, iar camera cu care filma a fost distrusa.

Primul presupus agresor al jandarmului a fost retinut joi, acesta fiind un tanar de 20 de ani, Paul Stanciu, suporter al U Cluj.

Aproximativ 2.500 de suporteri ai echipei "U" Cluj s-au strans, miercuri, in piata Lucian Blaga, pentru se deplasa spre stadionul "Ion Moina", in vederea partidei cu CFR Cluj, acestia aruncand cu pietre in fortele de ordine, precum si in sediul Primariei.

Suporterii clujeni, care s-au strans in piata Lucian Blaga, au inceput sa arunce cu pietre in fortele de ordine, precum si in sediul Primariei, dupa ce primarul Emil Boc a trecut pe langa ei, moment in care fanii i-au cerut sa vanda cat mai repede echipa, dupa care sa-l injure pe el si pe familia sa. De asemenea, suporterii "sepcilor rosii" i-au cerut lui Boc sa vanda echipa.

Suporterii s-au deplasat spre Piata Matei Corvin aflata in imediata apropiere a pietii Lucian Blaga, moment in care fortele de ordine au folosit gazele lacrimogene si bastoanele de cauciuc din dotare.

Printre suporterii Universitatii care au fost batuti de jandarmi se afla si fostul portar Emil Szolomajer.

Desi initial aveau un traseu stabilit, factiunile din galeria Universitatii s-au despartit, reusind sa destabilizeze efectivele de jandarmi, care le-a urmarit prin centru.

Mediafax



Alte trei persoane retinute in cazul jandarmului ranit inaintea meciului U-CFR