Liga 1

CFR Cluj este noua campioana a Romaniei

Ardelenii au reusit sa se impuna pe terenul rivalei de moarte, U Cluj, cu scorul de 1-0, stabilit in urma unui penalty acordat la un duel intre Bilica si Diego Ruiz, incheind campionatul pe prima pozitie a clasamentului in ciuda faptului ca Steaua a zdrobit Gloria Buzau, pe teren propriu, 5-0.
In minutul 14, Antonio Semedo a inscris in poarta belgianului Merlier, dar nu s-a putut bucura pentru aceasta reusita, deoarece centralul, ajutat de tusier, a considerat pozitie de offside la portughez. Un minut mai tarziu, Zeno Bundea a reluat peste bara transversala din marginea careului mic.

Ocaziile la poarta CFR-ului au fost continuate de Nemanja Jovanovic, cel care a reluat din cadere direct in blocajul lui Eduard Stancioiu (24). Prima mare ocazie a liderului a venit dupa prima jumatate de ora - patrundere in careu Culio, sut la coltul lung, agatat cu un ultim efort de promitatorul portar al lui "U".

Repriza s-a incheiat cu un sut din lovitura libera marca Dorin Goga, retinut cu siguranta de cel de-al treilea portar al feroviarilor.

La un sfert de ora distanta de startul reprizei a doua, arbitrul Ovidiu Hategan a acordat penalty la faultul evident al sud-americanului Bilica asupra lui Diego Ruiz. Cadu a executat cu o intarziere datorata publicului spectator care a inceput sa decoreze suprafata de joc cu diferite obiecte, inscriind pentru 0-1.

Cu un sfert de ora inainte de final, "studentii" au ramas in inferioritate numerica dupa ce Edvan Correia a parasit terenul pentru cumul de cartonase. CFR nu a mai riscat, singura faza notabila consumandu-se in minutul 86: Semedo a centrat perfect in careu dupa o cursa pe partea stanga, dar Merlier a intervenit salvator la lovitura de cap a lui Manuel Jose.


U Cluj: Merlier - Jovanovic (Szabo ), Bilica, Soltuz, Budean - Silvasan, Bundea (Raducanu 69), Baiano, Edvan - Goga, Jovanovic (Bad 74)
Antrenor: Alpar Meszaros

CFR Cluj: Stanciou - Tony, Cadu, Souza, Panin - Muresan (M. Jose 58), Trica (Minteuan 83), Culio - Semedo, Ruiz, Dubarbier (Ruiz 46)
Antrenor: Ioan Andone

Cartonase galbene: Edvan 45+1, Goga 74, Szabo 90+4/Cadu 44, Tony 57, Trica 76, Semedo 82, Galiassi 90+3

Onlinesport: Ioan Tarita



CFR Cluj este noua campioana a Romaniei