Liga 1

A inviat Dinamo

In Sambata Mare, Dinamo a invins Rapidul in Giulesti cu 2-1, dupa o dubla a fostului rapidist Florin Bratu. Echipa antrenata de Cornel Talnar reuseste sa stopeze seria de patru meciuri fara victorie si are un moral bun inaintea confruntarii cu Steaua care va decide campionatul.
Cele doua echipe isi indeplinisera obiectivul inaintea inceperii partidei, dar antrenorii celor doua formatii sustineau ca partida are totusi o miza foarte importanta. "Vom juca pentru onoare si pentru culorile clubului", promiteau acestia. Cei doi s-au tinut de cuvant, partida din Giulesti fiind una extrem de spectaculoasa.

Portarii echipei nationale, Dani Coman si Bogdan Lobont, au fost pusi la incercare inca din primele minute. Dupa un sut pe langa al lui Costin Lazar, la poarta cealalta argentinianul Osvaldo Miranda avea sa anunte deschiderea scorului printr-o lovitura de cap care a trecut la o palma de bara.

Fostul atacant al Rapidului, Florin Bratu, s-a razbunat pe giulestenii din tribune care il injurau, reusind sa marcheze in minutul 14 dupa o cursa de 30 de metri, in cadrul carei l-a driblat pe Dani Coman si a inscris in poarta goala. Din acel moment, Dinamo a adoptat o tactica de asteptare, lasandu-i pe giulesteni sa pastreze posesia.

Mijlocasul brazilian Cesinha si renegatul conducerii, Ranko Despotovic, au fost jucatorii care au pus in pericol poarta lui Bogdan Lobont, dar golul a venit tot in contul dinamovistilor, acelasi Florin Bratu reusind sa marcheze golul sau cu numarul 13 din acest sezon printr-o lovitura de cap.

Partea secunda a debutat cum nu se putea mai bine pentru echipa de langa Podul Grant. Intrat la pauza in locul lui Costin Lazar, Emil Dica a executat perfect o lovitura libera in minutul 51, iar Pierre Boya a pus capul pentru golul revenirii pe tabela de marcaj. Giulestenii au dominat teritorial in continuarea meciului, dar ocaziile au aparut abia pe final.

Marius Constantin a urcat in careul advers in minutul 92, dar sutul sau a lovit bara transversala, pentru ca Pierre Boya si Nicolae Grigore sa rateze alte ocazii care au facut ca trei puncte sa mearga in contul lui Dinamo, pe care etapa viitoare o asteapta un meci de infarct cu Steaua.

Onlinesport


A inviat Dinamo