Liga 1

Avancronica meciurilor de vineri din Etapa 23

Startul etapei cu numarul 23 din Liga 1 se da la Reghin, unde Gloria Bistrita, din postura de gazda, va intalni pe Dinamo Bucuresti. Meciul va fi transmis de Kanal D, de la ora 15:00 si va fi condus la centru de Ovidiu Hateganu.

Acesta a mai arbitrat-o pe Dinamo, in decembrie anul trecut, la Vaslui, cand cainii rosii au pierdut cu 2-1 si au acuzat vehement maniera de arbitraj. Arbitrajul a fost condamnat atunci si de vasluieni care reclamau faptul ca Hateganu nu a eliminat doi dinamovisti.

Dupa surprinzatorul rezultat de egalitate obtinut etapa trecuta in Stefan cel Mare in fata celor de la Farul Constanta, elevii lui Gigi Multescu vor sa obtina victoria la Reghin pentru a nu pierde contactul cu plutonul fruntas al clasamentului si, totodata, cu locurile care garanteaza prezenta intr-o cupa europeana.

De cealalta parte, ardelenii lui Ioan Ovidiu Sabau, vin dupa doua rezultate de egalitate, in care nu au reusit sa marcheze nici macar un gol, fiind acum ambitionati sa obtina un rezultat bun cu Dinamo, pentru a nu da nastere suspiciunilor de blat, care au umbrit mai mereu intalnirile dintre cele doua formatii.

Aceleasi zvonuri au circulat si inainte de partida din turul campionatului, insa atunci Gloria a produs “surpriza” si a invins Dinamo, chiar la Bucuresti, prin golul lui Hadzibulic, din minutul 21, insa dinamovistii au evoluat inca din minutul 5 in inferioritate numerica, Pulhac fiind eliminat dupa un fault la Caju din pozitie de ultim aparator.

Cea de-a doua partida a etapei va avea loc la Constanta, Farul avand programata intalnirea cu Poli Iasi. Meciul va putea fi urmarit pe Telesport de la ora 19:00 si va avea o brigada de arbitri condusa de Radu Petrescu. In tur, cele doua echipe au incheiat la egalitate 1-1, marcatori fiind Gerlem (54’) si Balba (67’).

Poli Iasi este una dintre revelatiile acestui retur, inregistrand in ultimele 3 partide 2 victorii si un rezultat de egalitate, cu care se situeaza pe pozitia a 10-a a clasamentului. Marinarii nu stau foarte bine in clasament, clasandu-se abia pe locul 13, la doar 2 puncte de prima pozitie retrogradabila, insa nu concep sa piarda partida cu moldovenii lui Ionut Popa, bazandu-se si pe faptul ca n-au mai fost invinsi pe teren propriu din octombrie 2007, cand Dinamo s-a impus cu 1-0.

Onlinesport: Irina Maxim



Avancronica meciurilor de vineri din Etapa 23