Liga 1

Iasiul a transat la limita disputa cu Timisoara (+ poster)

Echipa Politehnica Iasi a castigat duelul cu Politehnica Timisoara, cu 2-1 (1-0), intr-o partida disputata in etapa a 18-a din Liga 1, golurile moldovenilor fiind semnate de Balba si Kalai, pentru ca banatenii sa puncteze prin Rusic.

Descarca: Poster de meci

Inceputul de meci de stadionul Emil Alexandrescu din Iasi a fost unul alert, cu actiuni in viteza la ambele porti, gazdele reusind deschiderea scorului inca din minutul 11. Balba a plecat de la limita off-sideului din spatele fundasilor centrali timisoreni si l-a invins pe Popa cu un sut plasat.

Pana la pauza elevii lui Dusan Uhrin Jr. s-au chinuit fara succes sa se apropie periculos de poarta lui Branet, singurele faze notabile fiind consemnate in minutele 29 si 31, cand Paruolo si Silvasan de la gazde au fost avertizati cu galben.

Uhrin Jr. a schimbat strategia la pauza aruncandu-l in lupta in debutul partii secunde pe tanarul international de tineret Gabriel Torje, intrarea acestuia aducand un plus de viteza in jocul Politehnicii Timisoara. Pe acest fond violetii au reusit egalarea la sapte minute de la reluare, cand Dejan Rusic a reluat in poarta centrarea lui Gigel Bucur, la originea fazei aflandu-se noul intrat Torje.

Bucuria oaspetilor a fost de scurta durata, echipa pregatita de Ionut Popa revenind rapid la conducere dupa reusita lui Kalai (58), care s-a inaltat si l-a invins pe Marius Popa cu o lovitura de cap.

Pana la final Politehnica Timisoara a incercat cu disperare cel putin sa egaleze, insa gazdele s-au aparat grupat, reusind sa respinga toate baloanele trimise spre poarta lui Branet. Cu 12 minute inainte de final timisorenii au ratat cea mai mare ocazie a partii secunde, Torje trimitand putin pe langa poarta dintr-o lovitura libera de la 25 de metri. Oaspetii au cerut cu vehementa penalty la caderea lui Gigel Bucur in suprafata de pedeapsa ieseana, insa centralul intalnirii a facut semn ca jocul poate continua.

Profitand de avantul ofensiv al banatenilor, Politehnica Iasi putea inscrie golul al treilea, Cornel Buta sutand peste transversala din centrul careului (92), dupa un contraatac purtat de Sfarlea pe stanga.

Poli Iasi: 1. Branet - 19. Homei, 23. Ad. Ilie, 30. R. Ciobanu, 22. Kalai - 28. Cr. Munteanu - 21. Naidin (14. Sfarlea '68), 8. Paruolo - 10. Silvasan, 9. Balba (77. Buta '56), 18. R. Miclea (3. Onut '78). Antrenor: Ionut Popa.

Poli Stiinta Timisoara: 12. Popa - 28. Stancu, 23. Canu, 6. Ratiu, 27. Latovlevici (15. A. Cristea '83) - 31. Abiodun, 7. Aliuta (25. Torje '46), 4. McKain, 11.Ar. Karamyan - 18. G.Bucur, 19. Rusici. Antrenor: Dusan Uhrin jr.

Meciul a fost arbitrat de Laurentiu Dansa, ajutat la cele doua linii de Cristian Nica si Dan Marchis. Rezerva a fost Emil Voicu.

Observatorii partidei au fost Alexandru Popescu si Cristian Dulca.

Cartonase galbene: Paruolo '28, Silvasan '30, Ciobanu '52, Onut '81, Sfarlea '90+4 / McKain '54, Bucur '59, Canu '77, Karamyan '87.


Onlinesport



Iasiul a transat la limita disputa cu Timisoara (+ poster)