Liga 1

Rapidul invinge la Iasi. Galeria nu-l iarta pe Rednic!

Rapidul a castigat, sambata seara, scor 2-0, in deplasarea de la Iasi, acolo unde a intalnit o echipa Poli ramasa fara replica dupa inscrierea primului gol de catre Sapunaru `26. Buga a completat lista marcatorilor printr-o reluare simpla, din marginea careului mic, a centrarii lui Bozovic.

Prima repriza a iesit in evidenta mai mult prin multimea de bannere din galeria Rapidului adresate, ironic, conducerii in frunte cu George Copos si, in special, noului antrenor, Mircea Rednic, care nu a scapat de furia fanilor ce fluturau bucati de material inscriptionate cu mesaje de genul: "Bye, bye Rednic", "PLECATI" sau "Rednic - 100 $".

Dupa un sfert de ora de joc, Ionut Balba si-a amintit motivul pentru care a fost trimis in teren si a sutat din afara careului, in bratele lui Dani Coman. Jocul s-a mutat la poarta cealalta si, in minutul 21, Cesinha a trimis in fata portii din lovitura libera, insa Sapunaru a trecut pe langa minge. Fundasul rapidist s-a razbunat, cinci minute mai tarziu, cand avea sa-l invinga pe Cristi Branet printr-un sut frumos la coltul lung, cu largul concurs al lui Mijin si Kalai.

In minutul 35, Maftei a trimis plasat din lovitura libera, dar Branet a scos printr-o parada spectaculoasa. La urmatorul atac, Bakovic s-a trezit singur cu portarul Coman, a incercat un lob peste acesta, dar fara urmari pentru ca goalkeperul Rapidului a citit intentia "moldavului" si a rezolvat. Buga putea majora scorul, numai ca sutul sau din pozitie ideala a trecut alaturi de poarta ieseana.

La pauza, antrenorul lui Poli, Ionut Popa, a fortat ofensiva prin introducerea lui Clement Palimaru in locul lui Cornel Buta si acest lucru s-a vazut imediat pe tabela de marcaj. Cu numai trei fundasi contra a tot atatia atacanti rapidisti, Poli a mai primit un gol, in minutul 51, cand Buga a pus latul la centrarea perfecta a muntenegreanului Bozovic.

Cesinha si Burdujan au fost cat pe ce sa mai penalizeze defensiva ieseana, in minutele 62 si 63. Dupa aceste sarje ofensive, centralul a refuzat Rapidului o lovitura de pedeapsa la faultul evident al lui Kalai asupra autorului primului gol, Sapunaru.

Si, pentru ca spectacolul sa fie complet, spre finalul partidei lupta s-a mutat in marginea terenului acolo unde Ionut Popa s-a duelat verbal cu secundul Rapidului, Marian Rada, care nu se afla la primul act de acest gen.

Cartonase galbene: Balba `30, Buta `45+1, Naidin `52,  Sfarlea `57, Mijin `73, Onut `87/Sapunaru `27

Poli Iasi: Branet, Buta (Palimaru `46), Onut, Kalai, Munteanu, Paruolo (Miclea `46), Mijin, Naidin, Sfarlea, Balba (Cernoch `84), Bakovic.

Rapid Bucuresti: Coman, Cesinha, Lazar (Grigore `25), Maldarasanu (Herea `70), Bozovic, Burdujan (R. Stancu `86), Sapunaru, Constantin, Maftei, Buga.

Arbitri au fost la acest meci, Ionel Ivan la centru, asistat la cele doua linii de Aurel Onita si Sebastian Stoianof, iar Emil Voicu a fost rezerva.

Onlinesport: Ioan Tarita



Rapidul invinge la Iasi. Galeria nu-l iarta pe Rednic!