Liga 1

Dinamo campioana Romaniei!

Dinamo a terminat sambata seara la egalitate partida de la Iasi, 1-1, iar echipa ros-alba devine matematic campioana sezonului 2006/2007. Este al 18-lea titlu ros-alb.
Dinamo a deschis scorul din penalty prin Niculescu, in minutul 8, iar Palimaru a reusit egalarea in minutul al doilea de prelungiri, inscriind cu capul dupa ce ratase o lovitura de la 11 metri.

Dinamo are 13 puncte avans in clasament, cu patru etape inainte de final si este matematic noua campioana.

Este al 18-lea titlu pentru Dinamo in prima divizie.

Meciul a inceput cum nu se putea mai  bine pentru elevii lui Mircea Rednic,  Danciulescu obtinand un penalty in  minutul 7, dupa un fault evident al  lui Branet. Sorin Corpodean a aratat  punctul cu var, dar nu si cartonasul  rosu ce i se cuvenea goalkeperului  iesean. Niculescu a transformat fara  probleme, iar tabela de marcaj  indica Poli Iasi 0 - Dinamo  Bucuresti 1, iar alb-rosii erau campioni.

Ratarea reprizei a  apartinut tot oaspetilor, Ze Kalanga  nereusind sa majoreze scorul dupa ce  a scapat singur cu Branet.

In minutul  29, Claudiu Niculescu a reluat  spectaculos o centrare venita de pe  banda dreapta, dar mingea a trecut  putin pe langa buturile iesene. Poli  a amenintat in minutul 31 prin sutul  de la distanta al lui Mijin, dar  Lobont s-a intins si a retinut cu  siguranta.

Acelasi Lobont a  intervenit spectaculos printr-o  parada de zile mari la sutul lui  Sfarlea, venit in urma unei lovituri  libere rapid executate ce a surprins  defensiva echipei din Stefan cel  Mare.

Cu cinci  minute inainte de pauza,  Sfarlea a centrat in fata portii  pentru Silvasan, care a trimis cu  capul in stalpul portii dinamoviste.

In minutul  29, Claudiu Niculescu a reluat  spectaculos o centrare venita de pe  banda dreapta, dar mingea a trecut  putin pe langa buturile iesene. Poli  a amenintat in minutul 31 prin sutul  de la distanta al lui Mijin, dar  Lobont s-a intins si a retinut cu  siguranta.

"Pisica" a  intervenit spectaculos printr-o  parada de zile mari la sutul lui  Sfarlea, venit in urma unei lovituri  libere rapid executate ce a surprins  defensiva echipei din Stefan cel  Mare.

La zece minutedupa  startul  reprizei secunde, Danciulescu a  incercat sa-l ridiculizeze pe Branet  printr-un balon trimis printre  picioare, insa a ratat executia. 

Minutul 60 scoate in evidenta inca o  eroare grava a arbitrilor, care n-au  observat hentul clar al lui Branet  facut in afara careului mare. A fost a doua  oara cand trebuia eliminat portarul  iesean. O greseala care, de aceasta data, a  privat-o pe Dinamo pe golul doi. 

Silvasan a dat dovada de optimism, in  minutul 68, sutand telefonat din  apropierea careului dinamovist in  bratele lui Lobont.

In minutul 72,  fostul dinamovist Bogdan Onut, fundas  de profesie, a preluat ca un  veritabil varf la 6 m de poarta,  finalizand cu un sut pe langa poarta  centrarea impecabila venita de la  Sebastian Sfarlea.

Egalarea putea veni in minutul 80,  dar Clement Palimaru nu a putut sa-l  invinga pe Lobont, lovitura sa cu  capul fiind scoasa de sub  transversala in corner. Faza trasa la  indiggo cinci minute mai tarziu,  numai ca de aceasta data actorul  principal a fost Balba, varful  iesenilor trimitand putin peste  transversala.

Un contraatac rapid al  alb rosilor l-a lasat pe Danciulescu  singur cu portarul Branet, iesit la  20 metri de poarta proprie, insa  indecizia lui Danciugol a facut ca  scorul sa ramana 1-0. Danciulescu a lovit bara printr-un sut superb, putin mai tarziu.

In al doilea minut de prelungire,  centralul Corpodean continua seria  neagra a deciziilor in defavoarea lui  Dinamo, dand un penalty discutabil la  interventia lui Nitu asupra lui  Palimaru. Clement a batut slab pe  centrul portii la firul ierbii,  Lobont a scos in prima instanta, dar  mingea a ajuns inapoi la jucatorul  Iasiului si Poli a obtinut egalul in  extremis.

Egal, suficient cat Dinamo sa devina campioana.

Poli Iasi: 1. Branet - 77. Buta, 3. Onut, 30. R. Ciobanu, 6. Tarlea - 20. Tincu (18. Miclea '75), 11. Mijin (29. Palimaru '59), 21. Naidin, 14. Sfarlea (8. Paruolo '86) - 19. Silvasan, 9. Balba. Antrenor: Ionut Popa.

Dinamo: 1. Lobont - 16. Blay, 4. Moti (Nitu '86), 26. R. Stefan, 5. Pulhac - 17. Ze Kalanga (18. Balace '59), 6. Margaritescu, 20. A. Cristea, 7. Munteanu - 10. Danciulescu, 9. Niculescu (24. Mendy '75). Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonase galbene: Sfarlea '83, Tarlea '85 / Niculescu '66, Danciulescu '90

Partida a fost condusa la centru de Sorin Corpodean, ajutat la cele doua linii de Ionel Popa si Gheorghe Negoita. Rezerva a fost Ionica Serea.

Observatori la acest meci au fost delegati Victor Ciocan si Marcel Lica.

Onlinesport: Ioan Tarita


Dinamo campioana Romaniei!