Liga 1

Prunea, dosar penal pentru condus in stare de ebrietate

Pe lista celebritatilor care, dupa ce au baut un pahar de alcool, nu s-au putut abtine sa se urce la volan si-a trecut numele si Florin Prunea, informeaza vineri ziarul Averea.

Directorul Departamentului Relatii Internationale din cadrul Federatiei Romane de Fotbal a fost prins baut conducandu-si masina, marti noapte, pe strazile din Capitala. Autoturismul condus de fostul portar al echipei nationale a fost oprit de agentii de la Brigada de Politie Rutiera, la intersectia strazilor Stirbei Voda cu Berzei.

Politistii au avut surpriza sa constate ca sportivul avea o alcoolemie in aerul expirat de 0,51 mg, adica aproape 1 la mie alcool in sange. Din aceasta cauza lui Florin Prunea i-a fost suspendat permisul, si, mai mult, s-a ales cu dosar penal.

"Lasati-ma cu bazaconiile astea"

Insa, marile probleme pentru Prunea abia acum incep, pentru ca noua legislatie in domeniu specifica foarte clar ca  soferul prins baut la volan cu o imbibatie mai mare de 0,80 gr/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

Contactat telefonic, Florin Prunea s-a enervat foarte repede, dar nu a negat incidentul. "Lasati-ma, domne, cu bazaconiile astea. Am treburi mai importante de rezolvat. Buna ziua", s-a limitat sa declare directorul FRF.

Si Chivu a avut probleme asemanatoare

Florin Prunea nu este singurul din cercul oamenilor de fotbal care au avut probleme la volan din cauza alcoolului. Pe lista se inscriu Bogdan Stelea, care s-a ales de pe urma condusului sub influenta bauturilor alcoolice cu suspendarea carnetului timp de trei luni, Cristi Chivu, al carui permis a fost retinut o luna, dupa ce a consumat "un pahar de vin", Cornel Dinu, dinamovistul fiind nevoit sa circule timp de 30 de zile cu sofer, sau Sabin Ilie, fotbalistul echipei UTA Arad ramanand fara carnet de conducere dupa ce a fost prins beat la volan, in urma cu aproximativ o luna.



Prunea, dosar penal pentru condus in stare de ebrietate