Cupa Romaniei

Dinamo a pierdut la Medias dar s-a calificat in finala Cupei

Dinamo s-a calificat cu destule emotii in finala Cupei Romaniei, dupa ce a trecut cu greu de Gaz Metan in semifinale. Dinamo a invins cu 1-0 in tur si a pierdut cu 2-1 in retur la Medias, dar a obtinut totusi biletele pentru finala. Markovic a deschis scorul pentru Gaz Metan dupa ce Bawab ratase deja un penalty, Dorel Stoica a egalat pentru Dinamo, insa Issa Ba a inscris golul victoriei mediesene. Chiar daca a castigat, Gaz Metan rateaza finala cu Rapid.

Avand de recuperat dezavantajul golului primit in partida tur, Gaz Metan a inceput in forta a doua mansa a semifinalei. La Medias, trupa lui Cristi Pustai si-a luat tare adversara inca din start, iar in minutul 6 Taher Bawab a obtinut un penalty. Tot el a executat si de la punctul cu var, insa a incercat o executie pretentioasa, iar scarita lui s-a dus peste poarta lui Balgradean.

Ardelenii n-au renuntat la presiunea sufocanta in preajma careului advers, iar in minutul 9, in urma unei lovituri de colt de pe stanga, Markovic a reluat imparabil cu capul din apropiere si a deschis scorul.

Doua suturi de la distanta ale lui Scarlatache si un voleu violent al lui Marius Niculae, scos in extremis de Plesca, au reprezentat sansele dinamovistilor de a reveni repede pe tabela. De cealata parte, Bawab si Vitinho au amenintat in doua randuri poarta dinamovista, insa cea mai mare ocazie a venit in minutul 31, cand Bawab a recuperat mingea dupa o eroare a lui Grigore, insa sutul lui a fost scos de Moti din fata portii goale, dupa ce chiar si Balgradean a fost depasit.

Cainii rosii au fortat egalarea in ultimele minute ale primei reprize, insa pana la pauza nu s-a mai marcat niciun gol, desi Niculae, Marius Alexe si chiar si Catalin Munteanu au avut cate o sansa de a inscrie.

Cu la fel de multa determinare au inceput gazarii si repriza a doua. Balgradean a fost intrebuintat din plin la o faza din minutul 54, cand nu mai putin de trei jucatori au tras pe rand la poarta dinamovista. Insa Balgradean a parat de fiecare data fabulos executiile lui Vitinho, Issa Ba si Alex Munteanu.

Ca si in prima jumatate a partidei, a urmat o perioada mai buna a dinamovistilor, dar de aceasta data oaspetii au reusit sa si inscrie. Plesca a respins in prima faza lovitura de cap a lui Scarlatache dupa un corner de pe stanga, insa nu a mai avut ce face la mingea sutata din doar 5 metri de Dorel Stoica, acesta restabilind egalitatea.

Imediat mediesenii s-au napustit la poarta adversa. Pustai a intarit ofensiva si si-a aruncat elevii in lupta in jumatatea dinamovista, insa Blagradean a dat dovada de interventii inspirate si o forma de zile mari. N-a mai avut sanse sa intervina insa portarul dinamovist la sutul spectaculos din foarfeca a lui Issa Ba din minutul 79.

De frica sa nu scape din maini o calificare, Dario Bonetti a sunat retragerea inca din minutul 83, cand l-a scos din teren pe Tucudean dupa ce-l introdusese in meci abia la pauza. In locul tanarului atacant a fost trimis Luchin, pentru a betona defensiva. Cu toate acestea, ultimele minute au fost de foc la poarta alb-rosilor. Ocaziile s-au inmultit si gradul de pericol a atins cote maxime, dar tabela nu a mai suferit modificari pana la fluierul de final.

Onlinesport: Irina Maxim



Dinamo a pierdut la Medias dar s-a calificat in finala Cupei