Cupa Romaniei

Rapid se duce in finala Cupei dupa o victorie sangeroasa cu Vaslui

Rapid s-a calificat in finala Cupei Romaniei dupa ce a invins pe teren propriu FC Vaslui cu 3-2, un meci extrem de tensionat, cu multe faulturi dure si accidentari, dar si cu rasturnari de situatie si multe goluri. Grigore a deschis scorul pentru Rapid in primul minut, Wesley a dus Vasluiul in avantaj cu o dubla de senzatie, pentru ca Dan Alexa si Mihai Roman sa aduca apoi victoria giulestenilor.

N-au trecut decat 13 secunde de la fluierul de start al lui Marius Avram si Rapidul a si deschis scorul prin Nicolae Grigore. Reprofilat pe postul de fundas central, Anderson a pierdut mingea in fata lui Grigore, iar acesta a profitat si a inscris inca din primul minut.

Vasluienii n-au venit insa in Giulesti cu gandul sa se predea si in minutul 6 Wesley Lopes a reusit egalarea. Sanmartean a pasat la intalnire pentru Yero Bello, acesta a trimis excelent in gura portii la Wesley, care a reluat din doar 3 metri in plasa.

Marcarea rapida a celor doua goluri a facut ca cele doua echipe sa se retraga brusc si sa acorde o mai mare atentie compartimentelor defensive. Timp de aproape o jumatate de ora s-a jucat mai mult in zona mediana, fara ca cele doua combatante sa se apropie de poarta adversa.

Cu 10 minute inainte de pauza, meciul s-a lasat cu varsari de sange, dupa ce Papp si Bozovic s-au ciocnit violent cap in cap la un duel aerian. Ambii jucatori s-au ales cu capul spart, insa au continuat sa ramana in teren. Cateva minute mai tarziu Dan Alexa putea duce Rapidul in avantaj din nou, insa nu a profitat de iesirea lui Borjan gresita pe centrare si a reluat cu capul alaturi.

Cateva zeci de secunde de la startul reprizei secunde au trecut si Vasluiul a preluat conducerea. Adailton a executat perfect o lovitura libera de la distanta la care apararea Rapidului s-a pozitionat gresit, Wesley a aparut parca de nicaieri si a trimis in plasa pentru o dubla care asigura calificarea moldovenilor in finala.

Trupa lui Lucescu n-a renuntat sa creada in sansa ei si a accelerat jocul spre poarta lui Borjan, iar in minutul 64 Dan Alexa a restabilit egalitatea. Deac a fost responsabil cu pasa in marginea careului, iar Alexa a venit lansat din spate si a sutat fara preluare din cadere la vinclu.

Golul de generic reusit de Alexa a determinat echipa lui Augusto Inacio sa reia atacurile insistente. Moldovenii s-au regrupat in ofensiva, au inclinat terenul spre poarta lui Dani Coman, insa au avut ghinion. Ndoye, Temwanjera si chiar si Papp au avut pe rand ocazii de a inscrie, insa cei care au facut-o au fost giulestenii. A fost nevoie de o gafa enorma a lui Borjan in minutul 89, pentru ca Mihai Roman sa duca Rapidul in avantaj pe tabela, la 3-2, scor care s-a pastrat pana la final. Adailton a fost eliminat in prelungiri dupa un genst nesportiv care i-a atras al doilea cartonas galben, Vasluiul terminand astfel meciul in inferioritate si pe teren si pe tabela.

Onlinesport: Irina Maxim



Rapid se duce in finala Cupei dupa o victorie sangeroasa cu Vaslui