Cupa Romaniei

Dinamo a batut Mediasul in 10

Desi a ramas in inferioritate numerica inca dinainte de pauza, dupa ce Cosmin Moti a fost eliminat, Dinamo a rezistat excelent in fata ofensivei Mediasului si a dat lovitura in ultimele minute, dupa o gafa uriasa a portarului Buchta. Laurentiu Rus a inscris singurul gol al meciului in minutul 87 si a netezit in mare parte drumul lui Dinamo spre finala Cupei Romaniei.

Cu exceptia unei ocazii a lui Marius Niculae in minutul 9, meciul din Stefan cel Mare nu a oferit nimic spectaculos aproape o repriza intreaga. Nicandro a incercat pentru prima data sa ameninte poarta lui Balgradean in minutul 25, insa sutul lui de la 20 de metri nu a pus probleme portarului dinamovist.

In rest, putinii spectatori din tribunele stadionului Dinamo s-au plictisit enorm la tentativele esuate de constructie asezata a dinamovistilor si la jocul extrem de inchis prestat de oaspeti, a caror principala sarcina a fost sa nu primeasca gol. Aparatorii medieseni i-au marcat strans pe Niculae si Platini, iar mijlocasii alb-rosilor au fost prea lipsiti de inspiratie pentru a desface apararea aglomerata a Gazului.

Totul s-a schimbat, insa, din minutul 39, cand Vitinho a scapat excelent pe contraatac in pozitie centrala, a fost ajuns din spate de Cosmin Moti si faultat. Dinamovistul a primit direct cartonasul rosu pentru fault in pozitie de ultim aparator si a lasat Dinamo in inferioritate pentru mai bine de o repriza.

Imediat au prins aripi mediesenii, dupa ce mai bine de jumatate de ora n-au facut decat sa se apere. In cele cateva minute ramase pana la pauza, elevii lui Pustai si-au creat trei ocazii de gol, cea mai mare apartinandu-i lui Bawab, care in minutul 42 a sutat din interiorul careului in transversala.

Liviu Ciobotariu a primit pana la pauza o alta lovitura, Cosmin Matei accidentandu-se singur dupa ce a calcat stramb. In locul lui a fost trimis Scarlatache, care avea si rolul de a intari defensiva dinamovista dupa eliminarea lui Moti.

Desi mediesenii puteau profita imediat de superioritatea numerica si de moralul scazut din randul cainilor, Gazul si-a dat mai greu drumul la jocul de constructie. Presingul sufocant in preajma careului dinamovist n-a prea dat roade, iar in minutul 68 trupa lui Pustai putea sa fie surprinsa letal. Insa Buchta s-a opus providential la sutul lui Marius Niculae din apropiere, pentru ca un alt sut al atacantului dinamovist sa fie respins apoi din fata portii goale.

Jocul s-a echilibrat brusc, mediesenii facand inexplicabil pasul inapoi pentru a le da ocazia cainilor rosii sa-si creeze alte faze de poarta prin Laurentiu Rus sau Scarlatache. Cand mai erau doar trei minute pana la expirarea timpului regulamentar de joc si toata lumea parea multumita cu o remiza alba, Laurentiu Rus a stat perfect la panda si a profitat de o greseala a lui Buchta, trimitand apoi mingea in poarta goala.

Dinamo: Balgradean - Luchin, Grigore, Moti, Pulhac - C. Matei (Scarlatache '43), D. Kone, Tames (Rus '67), Munteanu - Platini (Danciulescu '53), Niculae. Antrenor: Liviu Ciobotariu

Gaz Metan: Buchta - Frasinescu, Lazar, Markovici (Muth '46), Vukadinovici - Issa Ba - Tahar (Avram '73), Todea, Breeveld (Dudita '57) - Vitinho, Bawab. Antrenor: Cristian Pustai

Cartonase galbene: Grigore '59 / Bawab '73

Cartonas rosu: Moti '39

Meciul a fost arbitrat de Radu Petrescu, ajutat de asistentii Adrian Ghinguleac si Vasile Marinescu. Rezerva a fost Marcel Bârsan.

Observatorii partidei au fost Paul Cazan si Silviu Bogdan.

La meci au asistat aproximativ 1500 de spectatori.

Onlinesport: Irina Maxim



Dinamo a batut Mediasul in 10