Cupa Romaniei

Rapid a facut un prim pas spre finala Cupei Romaniei

Rapid a obtinut o victorie importanta in meciul tur din semifinala cupei Romaniei cu FC Vaslui, reusind sa invinga echipa lui Augusto Inacio in deplasare cu 1-0. Singurul gol al meciului a fost marcat de Ovidiu Herea din penalty.

A fost nevoie sa treaca o jumatate de ora de joc anost, inchis si fragmentat pentru ca la Vaslui sa apara prima ocazie clara de gol. Wesley Lopes a trimis excelent la intalnire in careu pentru Yero Bello, acesta a sutat din unghi in dreapta, insa Dani Coman a lasat un picior salvator in spate si a reusit sa devieze mingea de pe cadrul portii.

Replica giulestenilor nu a intarziat sa apara. In minutul 44 Herea a profitat de o indecizie a apararii adverse, a patruns cu mingea in zona centrala si a pasat foarte inspirat in fata pentru Stefan Grigorie, insa sutul acestuia a fost blocat spectaculos de Borjan, cu o interventie asemanatoare cu cea a lui Coman de mai devreme.

Jocul a prins ritm si culoare, iar Rapidul si-a creat o noua ocazie un minut mai tarziu intr-o faza la care au contribuit Deac si Rui Duarte, acesta a pasat in gura portii, unde Grigore a ratat intalnirea cu balonul in marginea careului mic, iar Surdu a tras violent din prima, dar mult peste poarta. Tocmai cand meciul a devenit mai spectaculos si mai incins, Marius Avram a trimis cele doua echipe la vestiare, iar la intoarcerea pe teren acestea au revenit la jocul inchis si fragmentat, lipsit de spectacol.

Cu toate acestea, in repriza a doua a venit si deschiderea scorului in urma unui penalty nu foarte clar, dar cu acoperire regulamentara. Stefan Grigorie a intrat in viteza in careul advers, Borjan a iesit determinat in intampinare, insa jucatorul Rapidului a cautat contactul cu portarul si a obtinut lovitura de pedeapsa. Aceasta a fost transformata cu destule emotii de Ovidiu Herea, care s-a oprit in momentul executiei si a sutat de pe loc pe centrul portii in plasa, dupa ce portarul era deja cazut la pamant.

Imediat rapidistii s-au baricadat in defensiva, modificarile facute de Razvan Lucescu anuntand retragerea in tabara giulesteana. Moldovenii au impins jocul spre poarta adversa, au incercat patrunderile perpendiculare sau cele pe flancuri, insa defensiva bine organizata a alb-visiniilor a fost de netrecut. Nici macar Adailton cu o executie fenomenala din lovitura libera in minutul 91, n-a reusit sa restabileasca egalitatea, mingea sutata de brazilian trecand la o palma de vinclu. Ultima mare ocazie a moldovenilor i-a apartinut lui Raul Costin doua minute mai tarziu, cand acesta a fost blocat fantastic de Marcos Antonio la doar 7 metri de poarta.

FC Vaslui: Borjan - Milanov, Papp, Farkas (R. Costin '76), Paito - N'Doye, Anderson - Adailton, Wesley, Stanciu (Gheorghiu '46) - Yero Bello (Temwanjera '79). Antrenor: Augusto Incaio.

Rapid Bucuresti: Coman - Rui Duarte (Burca '90), M. Antonio, Oros, Bozovici - Grigorie, Alexa, N. Grigore (Pavlovici '80) - Deac, Surdu (Teixeira '61), Herea. Antrenor: Razvan Lucescu.

Onlinesport: Irina Maxim



Rapid a facut un prim pas spre finala Cupei Romaniei