Cupa Romaniei

Vasluiul elimina dramatic Otelul si merge in semifinalele Cupei

FC Vaslui a obtinut biletele pentru semifinalele Cupei Romaniei dupa ce a invins dramatic la Galati pe Otelul, joi seara. Vasluienii s-au desprins la 2-0 pe tabela prin reusitele lui Wesley, ambele din pasa lui Sanmartean, pentru ca Otelul sa revina spectaculos si sa egaleze in doar doua minute, in partea secunda. Antal a redus din diferenta cu o foarfeca de senzatie si Iorga a egalat dintr-un penalty mai mult decat discutabil. Vasluiul a castigat insa datorita golului marcat de N'Doye in minutul 84, din pasa aceluiasi Lucian Sanmartean, jucatorul meciului. Partida a fost LIVE pe onlinesport.ro.

Otelul a inceput meciul ca din pusca, galatenii incercand sa arate prin jocul lor ca il sprijina total pe Dorinel Munteanu, antrenorul fiind amenintat cu demiterea in cazul unei infrangeri in meciul din sferturile Cupei cu Vaslui. Otelarii au pornit cu multa determinare la atac inca de la fluierul de start al lui Catalin Popa, iar la doar 4 minute de la inceputul meciului au avut o dubla mare ocazie de gol. Dupa o aruncare de la margine lunga a lui Salageanu, Iorga a trimis cu capul in bara din stanga, de unde mingea a sarit la Stromajer, insa acesta a fost blocat in ultima clipa de portarul Borjan.

In timp ce vasluienii se impiedicau in minge, se incurcau reciproc si nu le iesea nimic in ofensiva, galatenii au creat pericol dupa pericol la poarta adversa. Doar ocazia lui Temwanjera din minutul 14 a dat semnalul ca vasluienii nu au venit doar sa se apere la Galati.

La poarta lui Borjan insa, ocaziile s-au inmultit. In minutul 18 Perendija a fost si el aproape de gol, cand a trimis cu capul la o palma de tinta o centrare din lovitura libera executata de Salageanu, iar in minutul 24 galatenii puteau obtine un penalty dupa ce Paraschiv a cazut in careul advers. Catalin Popa a scos insa cartonasul galben pentru simulare, convins ca Paraschiv a cazut prea usor dupa ce cu cateva minute mai devreme simulase un alt fault in incercarea de a obtine o lovitura de la 11 metri.

Abia dupa prima jumatate de ora au reusit vasluienii sa scape din corzi si sa urce mai mult si mai amenintator in ofensiva. Iar in minutul 36 Paul Papp a semnat o noua sanse de gol pentru echipa lui Augusto Inacio, lovitura de cap a fundasului fiind parata in extremis de Grahovac. Oaspetii au crescut presiunea la poarta adversa, profitand si de o oarecare relaxare a galatenilor care asteptau pauza. Aceasta insa nu a venit inainte de modificarea tabelei, Wesley reusind sa deschida scorul in minutul de prelungiri al primei reprize, dupa ce a reluat cu capul in plasa din 4 metri o centrare perfecta a lui Sanmartean.

La pauza meciului otelarii s-au plans arbitrului ca a prelungit prea mult prima repriza si ca golul Vasluiului a fost inscris la 15 secunde dupa expirarea minutului de prelungiri.

In incercarea de a dinamiza si mai mult compartimentul ofensiv, dupa pauza Dorinel Munteanu i-a trimis in teren pe Marius Pena si Liviu Antal in locul lui Paraschiv si Stromajer. Insa jocul a ramas la fel de echilibrat, cu un usor avantaj pentru vasluieni in privinta incisivitatii. Iar in minutul 62 elevii lui Inacio si-au concretizat superioritatea prin acelasi cuplu Sanmartean-Wesley, care a dus la distantarea Vasluiului pe tabela, dupa ce brazilianul a reusit dubla.

O zvacnire spectaculoasa de orgoliu a otelarilor a dus la o revenire uimitoare in momentele ce au urmat, in doar doua minute galatenii reusind sa egaleze. Mai intai Liviu Antal a marcat in minutul 65 cu o foarfeca spectaculoasa din interiorul careului, pentru ca un minut mai tarziu Didi sa obtina foarte usor un penalty la cateva secunde dupa ce a intrat pe teren. Catalin Popa s-a lasat pacalit de caderea lui Didi in careu in duel cu Milanov si a dictat penalty pentru Otelul, iar lovitura de la 11 metri a fost transformata cu mari emotii de Laurentiu Iorga pentru 2-2.

Imediat a reactionat si Augusto Inacio, care i-a trimis in teren pe Nicolae Stanciu si Yero Bello pentru a aduce mai multa prospetime in atacul Vasluiului. Insa nu de la acesti jucatori a pornit faza golului din minutul 84. Milanov a centrat lung din dreapta, mingea l-a depasit pe Wesley si a ajuns la Sanmartean in stanga careului, acesta a pasat excelent pentru aparitia lui N'doye, iar acesta a sutat violent pe jos la coltul din stanga din interiorul careului.

Onlinesport: Irina Maxim



Vasluiul elimina dramatic Otelul si merge in semifinalele Cupei