Cupa Romaniei

Gaz Metan a eliminat Timisoara in drumul spre semifinalele Cupei

Gaz Metan Medias s-a calificat in semifinalele Cupei Romaniei dupa ce a batut Poli Timisoara chiar la ea acasa. Victoria mediesenilor a fost asigurata de golul marcat de Cristi Bud in startul meciului dar si de o defensiva beton a echipei lui Pustai.

Dupa ce a eliminat din Cupa Romaniei doua echipe din prima liga, Timisoara promitea ca in sferturi sa treaca si de Gaz Metan Medias. Cu acest scop in minte, banatenii au inceput foarte tare meciul de pe propriul teren si au presat in permanenta in jumatatea adversa. Insa in minutul 8, la un contraatac purtat excelent pe dreapta de gazari, Cristi Bud a deschis scorul cu un sut din centrul careului dupa o pasa de exceptie de la Avram.

Au avut nevoie de mai multe minute timisorenii pentru a-si reveni din socul primirii golului, insa fazele de atac la poarta lui Plesca au aparut cu intarziere si fara mare pericol. Abia in minutul 26 a venit si prima mare ocazie de gol a elevilor lui Velcea, la lovitura libera executat fenomenal de Gorobsov. Plesca a scos insa din plonjon si a pastrat avantajul minim al mediesenilor.

Mediasul juca in acele momente in inferioritate numerica, Cristi Bud aflandu-se pe marginea terenului unde primea ingrijiri medicale. Marcatorul primului gol a fost faultat dur de Scutaru, care a scapat doar cu un cartonas galben din partea lui Ovidiu Hategan. Bud a fost chiar inlocuit cateva minute mai tarziu, fiind transportat cu ambulanta la spital.

In teren, echipa lui Pustai a continuat sa fie mai periculoasa, pana la pauza Taher Bawab reusind sa creeze doua mari ocazii. La prima Lepmets a retinut torpila iordanianului din afara careului, pentru ca doua minute mai tarziu lui Bawab sa-i sara ciudat mingea in careu iar sutul lui sa se opreasca in plasa laterala.

Cu mai multa incredere in propriile forte a pornit Timisoara in repriza secunda, Goga si Curtean fiind principalele surse de pericol in careul lui Plesca. Insa cu trecerea timpului, Gazul a echilibrat iar disputa si a tinut mingea cat mai departe de poarta lui Plesca, reusind in dese randuri sa urce mai mult la poarta decat adversara.

Neputinta de a sparge apararea bine organizata a Gazului a adus o stare de nervozitate tot mai crescuta in randul banatenilor, care, spre final, au apelat la tot mai multe faulturi si intreruperi pentru a scoate echipa ardeleana din ritm. Gorobsov putea fi chiar eliminat in ultimele minute pentru mai multe faulturi dure dupa ce primise deja un cartonas galben, dar Ovidiu Hategan nu i l-a acordat si pe al doilea.

Onlinesport: Irina Maxim



Gaz Metan a eliminat Timisoara in drumul spre semifinalele Cupei