Cupa Romaniei

Rapid este prima semifinalista a Cupei

O victorie cu 2-0 in Giulesti in fata Pandurilor a asigurat calificarea Rapidului in semifinalele Cupei Romaniei. Giulestenii au controlat jocul pe toata durata partidei, reusind sa inscrie de doua ori dupa pauza, cand a avut si o bara. Ciprian Deac si Marcos Antonio au contribuit la primul gol, iar Stefan Grigorie a inscris superb pentru 2-0.

Rapidistii au vrut sa uite cat mai repede de esecul din campionat de la Targu Jiu, unde au pierdut la scor de neprezentare, si au inceput in forta meciul de Cupa din Giulesti cu Pandurii. Insa primii care si-au creat ocazii au fost gorjenii, Paul Batin putand deschide scorul inca din al treilea minut de joc, dupa ce a profitat de o eroare a lui Oros.

Rapidul a dat replica in minutul 8 prin Pancu, a carui lovitura de cap in urma unei centrari de la colt a fost respinsa de Mingote de la vinclu. Un minut mai tarziu, in urma unui nou corner al giulestenilor, Mingote si-a salvat in doua randuri echipa in fata lui Alexa, reusind chiar sa scoata din plonjon mingea de pe linia portii.

Vazand ca jocul de constructie al elevilor sai nu merge, Petre Grigoras l-a trimis in teren inca din minutul 36 pe Lemnaru, care a inlocuit un jucator mai defensiv. Cu toate acestea, gorjenii si-au facut de putine ori aparitia in jumatatea adversa, si chiar mult mai rar la poarta plictisitului Dani Coman.

Daca aproape fiecare faza de atac a Pandurilor s-a oprit din cauza unor pase si centrari gresite sau a pozitiilor de offside ale lui Cardoso, de cealalta parte, atacul Rapidului a prins tot mai multa consistenta. In minutul 38 Nicolae Grigore a fost aproape sa rupa plasa portii adversa, insa torpila lui de senzatie de la aproape 30 de metri a fost parata excelent de Mingote.

Cu trei minute inainte de pauza giulestenii au solicitat un penalty dupa ce Grigore a cazut in careul advers in duel cu Chiriches, insa Cristi Balaj a considerat caderea prea teatrala si a lasat jocul sa continue. Lipsa de productivitate a rapidistilor a adus si o anumita stare de tensiune, in finalul primei parti Pancu fiind aproape sa se ia la bataie cu Deac, dupa ce mijlocasul imprumutat de la SChalke i-a reprosat ca nu i-a pasat.

Startea de nervozitate s-a pastrat si dupa pauza, dar lucrurile au revenit la normal dupa iesirea lui Pancu de pe teren. Deac a avut astfel starea de spirit necesara pentru a executa fenomenal o lovitura libera de pe dreapta, faza in urma careia mingea a intrat in poarta. Marcos Antonio a aparut si el la finalizare in fata portii adverse, insa nu se poate spune cu siguranta daca a reusit capitanul Rapidului sa si devieze centrarea lui Deac.

Oricum, Rapidul preluase conducerea pe tabela, ceea ce i-a facut si pe gorjeni sa iasa mai mult la joc. Dar dupa minute bune de plimbat mingea haotic, tot Rapidul a fost cel mai aproape de gol, la actiunea solitara a lui Herea din minutul 62, cand jucatorul din Giulesti a sutat cu putere in bara. Abia in ultimul sfert de ora au aparut cu mai mult tupeu oaspetii la poarta lui Coman. Primul care a dat emotii a fost Batin (72'), a carui lovitura de cap in diagonala a trecut alaturi. Mai periculos insa a fost sutul lui Lemnaru din minutul 77, atacantul preluand in marginea careului si sutand repede, insa Coman a scos de sub transversala.

Soarta meciului a fost decisa de Stefan Grigorie in minutul 79. Mijlocasul a sutat magnific cu dreptul de la aproape 25 de metri, usor lateral stanga, mingea a zburat peste grupul de jucatori din careu, l-a depasit si pe Mingote si a intrat in plasa. Batin a ratat sansa de a marca golul de onoare al Pandurilor in minutele de final, cand si Grigorie a ratat o mare sansa de a-si trece in cont dubla.

Onlinesport: Irina Maxim



Rapid este prima semifinalista a Cupei