Cupa Romaniei

Dinamo s-a calificat la pas in sferturile Cupei

Dinamo a castigat de o maniera categorica meciul din Stefan cel Mare cu Gaz Metan Severin, scor 5-0, in optimile de finala ale Cupei Romaniei. Dupa un gol anulat incorect oltenilor, Dinamo si-a dat drumul la joc, reusind sa inscrie de doua ori pana la pauza, prin Ganea si Luchin, si de trei ori dupa pauza, prin Ganea, Tucudean si Paun.

Desi Dinamo era vazuta ca favorita certa in duelul din optimile Cupei cu divizionara secunda Gaz Metan Severin, jocul din teren a fost extrem de echilibrat in prima repriza. Oltenii au dat o replica neasteptat de puternica in meciul de la Bucuresti, surprinzandu-i chiar si pe dinamovisti.

Iar la 11 minute de la fluierul de start Gaz Metan Severin a reusit chiar sa inscrie, dupa un contraatac finalizat cu sut pe jos de Vancea, insa golul nu a fost validat din cauza unei semnalizari gresite de la margine a unei pozitii de offside.

Scapati ca prin urechile acului dintr-o situatie incomoda, cainii rosii au acordat o mai mare atentie adversarilor in compartimentul defensiv si au impins treptat jocul tot mai mult spre poarta lui Iordan. Iar in minutul 37, dupa o alta mare ocazie a lui Vancea la care Naumovski a intervenit salvator, Liviu Ganea a reusit sa deschida scorul cu un sut deviat din marginea careului.

Golul de 2-0 a venit cu trei minute inainte de pauza, la o lovitura de colt a dinamovistilor pe care oltenii au tratat-o gresit. Portarul Iordan a iesit total aiurea pe centrarea lui Patrascu, Dragos Grigore a reluat cu capul, iar Luchin a deviat simplu din cativa metri in poarta parasita de goalkeeper-ul Severinului.

Repriza secunda a avut cu totul alta desfasurare. Oaspetii au cazut si fizic si psihic si au deschis calea dinamovistilor pentru un joc spectaculos, cu combinatii si faze de atac in viteza. Tabela de scor s-a modificat pentru a treia oara in minutul 60, in urma unui contraatac fulgerator al cainilor, finalizat frumos de Liviu Ganea care a reusit astfel dubla.

Oltenii au disparut total din joc, iar pe final dinamovistii au mai inscris de doua ori. Mai intai Tucudean a inscris in minutul 74, dupa un contraatac dus perfect pe ruta Bakaj - Ganea, pentru ca zece minute mai tarziu Georgian Paun sa-si treaca si el numele pe lista marcatorilor cu un sut puternic de la 20 de metri deviat de Tucudean din marginea careului advers.

Onlinesport: Irina Maxim



Dinamo s-a calificat la pas in sferturile Cupei