Cupa Romaniei

Otelul merge in sferturile Cupei dupa un meci dramatic cu FCM Targu Mures

Otelul Galati a muncit pe rupte pentru calificarea in sferturile Cupei Romaniei, reusind sa treaca la limita de FCM Targu Mures. Otelarii au deschis scorul prin Paraschiv in startul reprizei secunde, dar muresenii au egalat prin Subotic in minutul 81. Liviu Antal a marcat golul calificarii in minutul 87, dupa ce in acelasi minut ratase un penalty.

Dorinel Munteanu nu si-a menajat vedetele, desi Otelul Galati se zbate sa faca fata pe trei fronturi, campionat, Champions League si Cupa Romaniei. Galatenii au aratat insa destul de obositi si in meciul din optimile Cupei cu FCM Targu Mures, partida disputata la Galati.

Meciul nu a fost unul de un inalt nivel tehnic, jocul fiind mai degraba incalcit, anost si cu putine realizari de ambele parti. Otelarii s-au vazut mai mult pe teren in prima repriza, avand si o posesie superioara dar si mai multe actiuni ofensive in cealalta jumatate.

Dupa o mare ocazie de gol a Otelului in ultimul minut al primei reprize, deschiderea de scor a venit la cateva minute de la startul reprizei secunde. Gabi Paraschiv a primit o excelenta pasa de pe dreapta, a preluat larg in marginea careului mic, dar a reusit sa se intoarca spre poarta si sa suteze din cadere pe sub portarul Albut la coltul scurt.

Meciul s-a animat brusc, cele doua echipe lasand deoparte prudenta care le-a caracterizat jocul pana atunci si sa puna totul pe cartea atacului. FCM a trecut in doua faze pe langa egalare, cel mai aproape de gol fiind Ilyes in minutul 59. Cateva secunde mai tarziu, Otelul a fost aproape de 2-0, insa Albut a scos incredibil din plonjon sutul puternic al lui Frunza.

Ardelenii nu au renuntat sa creada in sansa lor si au crescut intensitatea si viteza tacurilor, iar in minutul 81 Bratislav Punosevac a reusit sa restabileasca egalitatea din pasa lui Florin Dan, dupa ce tot el ratase o uriasa ocazie doua minute mai devreme.

Putin mai tarziu, o tresarire de orgoliu a otelarilor a facut ca Neagu sa patrunda vijelios perpendicular pe poarta si sa scoata un penalty, dupa un fault al lui Szilagyi, care a si fost eliminat.

Liviu Antal a ratat de la 11 metri, sutul sau fiind parat miraculos de Albut, insa galatenii au recuperat mingea repede prin Pena, acesta a pasat inalt in centrul careului tot la Antal, care a inscris de aceasta data cu o foarfeca spectaculoasa.

Meciul s-a incheiat intr-o tensiune maxima, la o faza in careul muresenilor jucatorii celor doua echipe luandu-se la bataie. Neagu l-a faultat pe Celsinho, primind al doilea cartonas galben in doar doua minute si apoi pe cel rosu, dar jucatorul oaspetilor a scapat de vreun avertisment.

Onlinesport: Irina Maxim



Otelul merge in sferturile Cupei dupa un meci dramatic cu FCM Targu Mures