Cupa Romaniei

Dinamo trece de Luceafarul Oradea in drumul spre optimi

Dinamo a castigat cu 1-0 partida din saisprezecimile Cupei Romaniei cu Luceafarul Oradea, un meci suprinzator de echilibrat, dar decis de golul lui Luchin din prima repriza.
Intr-o atmosfera dezolanta in Stefan cel Mare, cu tribunele goale dupa suspendarea primita de cainii rosii, Dinamo parca n-a avut prea mult chef de fotbal in fata Luceafarului din Oradea. Mai curajosi in ofensiva s-au aratat ardelenii, desi Tucudean a avut prima ocazie de gol. Tibor Moldovan a demonstrat in teren ca are mai multa valoare decat de a juca la o divizionara secunda si a semanat de multe ori panica in defensiva dinamovista prin patrunderile in atac.

Alaturi de Moldovan si Blanaru a avut cateva aparitii periculoase la poarta dinamovistilor, fiind aproape de deschiderea scorului in minutul 5, cand Naumovski s-a opus golului. Luceafarul a reusit si sa tina piept tentativelor de constructie ale cainilor rosii, insa in minutul 32 s-au lasat descoperiti la o lovitura de colt de pe dreapta. Portarul Bogdan Miron a iesit total neinspirat pe centrare, Luchin a fost scapat din marcaj si a inscris cu o lovitura de cap din cativa metri, deschizand scorul.

Daca in prima repriza au avut mai mult initiativa, bihorenii au incetinit turatia motoarelor in repriza secunda, terminand aproape total combustibilul spre final. Intre timp, elevii lui Ciobotariu s-au instalat permanent in jumatatea adversa, unde au incercat in continuu sa sparga apararea aglomerata a oaspetilor. Djakaridja Kone, Marius Alexe si Tucudean de mai multe ori au amenintat pe rand poarta lui Bogdan Miron, insa acesta a intervenit salvator in multe faze. Iar cand mingea l-a depasit. portarul Luceafarului a fost salvat de bara, cum s-a intamplat la sutul lui Tucudean din minutul 62.

Onlinesport: Irina Maxim


Dinamo trece de Luceafarul Oradea in drumul spre optimi