Cupa Romaniei

Steaua a bagat in boala Sanatatea

Steaua nu a avut emotii joi seara in saisprezecimile de finala ale Cupei Romaniei, injectandu-i cu 4-0 pe virusii de la Sanatatea Cluj. Elevii lui Levy au invins o echipa care astepta de aproape zece ani sa ii intalneasca in Cupa pe bucuresteni. Grasutul portar de la Sanatatea a incasat cam orice s-a tras mai plasat pe poarta, sucindu-si insa gatul sa vada cum mingea loveste plasa, niste momente de nepretuit si de neuitat. Stefan Nikolici si Andrei Prepelita au bifat primele lor reusite in tricoul ros-albastru. Dorinel Popa a fost omul meciului, cu un gol si doua assist-uri.
Ajunsa la Buzau in periplul ei prin tara dupa ce a fost data afara din Ghencea, Steaua a aliniat o formula in care si-au gasit in special locul jucatorii de rezerva, dar si cei reveniti dupa pauze indelungate precum Andrei Prepelita si Florin Costea.

Gruparea lui Ronny Levy a inceput in forta si a marcat inca din minutul 3. Muntenegreanul Stefan Nikolici a reusit primul sau gol la Steaua cu o lovitura de cap, dupa o centrare a lui Dorinel Popa.

Sanatatea a incercat cateva incursiuni ofensive prin Ionel Ganea, insa defensiva Stelei a rezistat cu brio. La poarta cealalta, Steaua a pus presiune prin Dorinel Popa si Raul Rusescu, prin doua suturi bine plasate in minutele 16 si 22.

In cele din urma, ros-albastrii si-au majorat avantajul in minutul 31, cand Prepelita a reusit si el primul sau gol la Steaua cu un sut bine plasat din 18 metri.

Pana la pauza, Steaua a mai avut sansa unui gol, insa devierea lui Bicfalvi a trimis mingea in bara laterala in minutul 40.

Dupa 45 de minute slabe, Florin Costea a fost scos de pe teren inca de la pauza, lasandu-i loc tanarului international de tineret Nastasie.

Ros-albastrii au dominat si dupa pauza, cand Martinovici a facut 3-0 la cinci minute de la reluare, dupa o noua centrare buna a lui Dorinel Popa.

Pe final de meci, Levy l-a trimis pe teren si pe Bourceanu, iar acesta a vitalizat jocul Stelei. Cu 12 minute inainte de final, Bourceanu a centrat perfect catre Bicfalvi, insa lovitura sa  de cap s-a oprit in transversala.

Tabela a fost inchis de cel care a fost de departe omul meciului, Dorinel Popa, in minutul 87. Jucatorul adus de la Branesti a finalizat superb din 14 metri, cu un sut necrutator direct in vinclu.

Onlinesport


Steaua a bagat in boala Sanatatea