Cupa Romaniei

Calificare fascinanta a Vasluiului

FC Vaslui a reusit sa intoarca soarta calificarii in finala Cupei Romaniei, dupa ce a pierdut cu 1-0 la Brasov, si a invins in retur acasa cu un categoric 4-0, golurile moldovenilor fiind marcate de Raul Costin, Wesley Lopes, Lucian Sanmartean si Carlos Costly. Abrudan a fost eliminat in repriza secunda pentru un fault dur, iar Pavlovic a fost iertat de cartonsaul rosu pentru o intrare asemanatoare la 3-0 pentru gazde
Cu un avantaj de un gol dupa meciul tur de sub Tampa, Brasovul s-a dus la Vaslui cu gandul ca este deja cu un picior in finala, lucru care  nu a facut decat sa taie elanul brasovenilor.

De cealalta parte, insa, avantul vasluienilor de a recupera dezavantajul din prima mansa s-a vazut inca din start, trupa lui Marius Lacatus atacand in valuri inca din primul minut. Raul Costin (4'), Costly (17'), Lucian Sanmartean (24'), dar si numeroasele lovituri libere periculoase de care au avut parte vasluienii, i-au daramat pe brasoveni.

Pana la urma, presiunea gazdelor s-a concretizat in minutul 27, cand chiar dintr-o lovitura libera a deschis scorul Raul Costin cu o executie magnifica, dupa ce si Wesley si Sanmartean si-au incercat norocul din faze fixe.

Doar ce au apucat sa repuna mingea de la mijlocul terenului si brasovenii au si pierdut posesia, atacul furibund al moldovenilor aducand al doilea gol pe tabela. De aceasta data, Wesley a fost cel care a reluat cu capul in plasa o centrare perfecta a lui Milanov de pe stanga.

Cele doua goluri marcate in timp scurt au dat impresia vasluienilor ca soarta calificarii este decisa, iar eleviilui Lacatus au facut inexplicabil pasul inapoi, dand sansa brasovenilor sa puna presiune, insa Mihai Roman si Zaharia nu au reusit sa-l invinga pe Kuciak.

Putea sa fie 3-0 pentru Vaslui la pauza, daca Wesley n-ar fi tratat cu superficialitate un penalty acordat de Marius Avram la un fault in careu al lui Diogo asupra aceluiasi Wesley. Insa atacantul gazdelor a trimis slab in bara la ultima faza a reprizei.

Startul partii secunde putea reprezenta revenirea in joc a oaspetilor, dar si pe tabela. Insa Catalin Munteanu a trimis mult peste poarta, jenat fiind de un adversar la bara a doua, dupa o centrare foarte buna a lui Duarte de pe dreapta.

Daca n-au marcat brasovenii, au facut-o tot vasluineii si tot din faza fixa, Lucian Sanmartean executand inselator o lovitura libera de pe stanga in minutul 53, Coman fiind prins pe picior gresit.

La doar trei minute distanta, sansele brasovenilor s-au naruit definitiv dupa ce Abrudan a fost eliminat, primind direct cartonasul rosu pentru un fault urat din spate la Costly. Nu de aceeasi culoare a cartonasului a avut parte "durul" Pavlovic care a primit doar galben pentru un fault asemanator la Ilyes, care a si parasit terenul accidentat.

Dupa o alta ocazie mare de gol a lui Raul Costin, Vasluiul a facut 4-0 pe tabela, marcator fiind de aceasta data Carlos Costly, care a inscris cu un sut sec din apropiere dupa o centrare splendida de pe dreapta.

Finalul de meci a apartinut tot moldovenilor, care cautau sa ajunga cat mai repede la poarta lui Dani Coman si sa inscrie, de parca n-ar fi facut-o de patru ori.

Onlinesport: Irina Maxim


Calificare fascinanta a Vasluiului