Cupa Romaniei

Dica si Traore duc CFR-ul in finala

CFR Cluj s-a calificat in finala Cupei Romaniei dupa ce a trecut de Dinamo cu scorul general de 3-2. Clujenii au castigat returul de pe teren propriu cu 2-1, golurile gazdelor fiind marcate de Dica si Traore. Pentru Dinamo a marcat Andrei Cristea, cel care in a doua repriza a fost faultat in careu, fara ca arbitrul Alexandru Tudor sa vada infractiunea. Borcea l-a facut bufon pe Tudor, iar Prunea spune ca Dinamo a fost executata, in timp ce Muresan viseaza la event. Semifinala CFR - Dinamo continua pe Forum.
Dupa 1-1 in Stefan cel Mare, CFR Cluj a pornit cu prima sansa in returul semifinalei Cupei Romaniei de la Cluj, elevii lui Mandorlinii fiind deja calificati in finala la scorul de 0-0.

Cu un moral bun, clujenii au avut un inceput excelent de meci si au luat cu asalt careul lui Cristi Munteanu, atacand in continuu in jumatatea adversa. Actiunile ofensive initiate de Nicolae Dica au adus o multime de ocazii pentru ardeleni, acelasi Dica (19' si 21'), Gabi Muresan (6' si 44'), cu o evolutie perfecta in aparare, Emil Dica (14'), Alcantara (26') sau Cipri Deac (30') au semnat pe rand ocaziile de gol ale clujenilor, insa pana la pauza scorul a ramas nemodificat.

De cealalta parte, Torje si Alexe au fost aproape inexistenti, iar Niculae a ajuns foarte rar la poarta lui Nunoc Claro si fara prea mult pericol. Doar sutul din lateral al lui Molinero (7'), executia surprinzatoare a lui Marius Niculae (10') sau lovitura de cap trimisa alaturi de Moti (35') au adus ceva emotii in careul gazdelor.

Startul partii secunde a gasit in teren doua echipe extrem de motivate. Insa excesul de zel a dus la doar un minut de la reluare la eliminarea lui Edimar de la gazde, acesta avand o intrare intarziata extrem de periculoasa la Kone, pentru care a vazut imediat cartonasul rosu de la Alexandru Tudor.

Chiar daca au ramas in inferioritate numerica, ardelenii nu si-au pierdut elanul, iar in minutul 51 au deschis scorul. Traore a pasat superb pentru Nicolae Dica, acesta a ramas singur pe poarta si a sutat fara gres pe sub Munteanu, marcand primul sau gol pentru CFR Cluj.

In minutul 59, Andrei Cristea a fost faultat im careu, insa arbitrul Alexandru Tudor a vazut simulare si i-a acordat cartonas galben dinamovistului.

Spre deosebire de prima repriza, cea de-a doua a fost mult mai echilibrata, dinamovistii trezindu-se brusc, pentru a profita de omul in plus. Insa tentativele de presiune ale alb-rosilor nu au avut urmari prea importante, mai periculosi ramanand tot clujenii.

Culio putea majora diferenta de pe tabela in minutul 68, insa torpila acestuia din afara careului a trecut la o palma de poarta dinamovista. Dupa doar un minut, Mandorlini a luat decizia ciudata de a-l scoate de pe teren pe Nicolae Dica, inlocuindu-l cu Dani. De cealalta parte, in locul lui Molinero a intrat Adrian Cristea, pentru a aduce mai multa fantezie in atacul dinamovist.

Chiar de la el a pornit faza golului egalizator. Mijlocasul a sutat fantastic de la distanta, Claro a ratat interventia la mingea care s-a lovit de bara, de unde a sarit la Andrei Cristea, al carui sut din fata portii n-a putut fi oprit de Claro sa intre in plasa.

Doar 4 minute au trecut si CFR cluj a trecut din nou in avantaj. O centrare din lovitura libera executata de Culio de pe stanga l-a gasit excelent pe Traore in careu, iar acesta a reluat cu o executie interesanta in plasa, Munteanu scapand mingea din maini pe linia portii.

Presiunile disperate ale dinamovistilor in cautarea golului izbavitor s-au dovedit fara succes, superioritatea numerica a cainilor fiind practic invizibila.

CFR Cluj: 1. Nuno Claro - 4. Panin, 13. Piccolo, 15. Alcantara, 66. Edimar - 7. E. Dica, 6. Muresan, 10. N. Dica (31. Dani '69), 19. Culio - 77. Deac (23. Veloso '53), 9. Traore (85. Bud '80). Antrenor: Andrea Mandorlini.

Dinamo Bucuresti: 1. Munteanu - 14. Molinero (20. Ad. Cristea '70), 25. Scarlatache, 4. Moti, 3. Pulhac - 22. Torje, 29. N'Doye, 8. Bostina (5. D. Kone '46), 10. Alexe - 17. An. Cristea, 9. Niculae (99. Niculescu '77). Antrenor: Cornel Talnar.

Cartonase galbene: Culio '90+3 / An. Cristea '60, Niculescu '86.

Cartonas rosu: Edimar '46.

Arbitri: Alexandru Tudor (centru) - Cristian Nica, Aurel Onita (asistenti) - Augustus Constantin (rezerva).

Observatori: Nicolae Grigorescu, Octavian Goga.

La meci au asistat circa 12.800 de spectatori, printre care aproximativ 600 de suporteri ai formatiei oaspete.

CFR Cluj va juca în ultimul act al competitiei (Iasi, 26 mai) împotriva câstigatoarei din cealalta semifinala, FC Vaslui - FC Brasov, care se va disputa miercuri, de la ora 20.15, si va fi transmisa în direct de Pro TV. În tur, brasovenii au câstigat, scor 1-0.



Dica si Traore duc CFR-ul in finala