Cupa Romaniei

Dinamo merge mai departe in Cupa dupa modelul CFR

Dinamo s-a calificat in semifinalele Cupei Romaniei dupa ce a invins cu 2-1 pe Astra la Ploiesti. Un meci spectaculos cu multe ocazii, o bara a ploiestenilor, cate o eliminare in fiecare tabara si un offside semnalizat gresit la Paun in situatie de a inscrie
Astra Ploiesti a demonstrat si in sfertul de Cupa cu Dinamo ca este interesata de un parcurs cat mai bun in Cupa Romaniei si a inceput in forta meciul in fata propriilor suporteri.

Dupa o ocazie buna a japonezului Seto Takayuki din minutul 4, Dinamo a fost salvata de bara un minut mai tarziu, cand sutul fenomenal al lui Vasile Gheorghe a mangaiat bara din dreapta a portii lui Matache. Cainii au reusit sa iasa din propria jumatate abia dupa 7 minute de joc, la o faza in care torpila expediata de N'Doye a trecut putin peste poarta lui Miron.

In plina perioada de dominare a Astrei, o greseala in defensiva ploiestenilor a dus la deschiderea scorului. Bostina a centrat din margine cu stangul, Rohat a ratat respingerea de langa Andrei Cristea (9'), care a profitat de eroare, s-a intors spre poarta si a sutat nemilos pentru 1-0.

La cateva minute distanta, in care ploiestenii au reluat presiunea, Moti nu l-a putut opri din actiune pe Georgian Paun decat prin fault, iar cum faza se petrecuse in careul dinamovist, Cristi Balaj a acordat corect penalty. Acelasi Paun a executat si a inscris, desi Matache ghicise coltul.

Astra putea trece in avantaj pe tabela, daca Mihalache nu rata intalnirea cu mingea in minutul 26, cand pasa la coltul lung trimisa de Stratila din dreapta a trecut la cativa centimetri in fata colegului sau si a portii.

Replica dinamovista a venit prin N'Doye care, printr-o executie caracteristica, a sutat exceptional de la distanta, dar Miron si-a salvat echipa cu o interventie spectaculoasa, respingand cu picioarele din plonjon.

Startul partii secunde a gasit o echipa apatica a Astrei, aspect de care a profitat cu nesat Dinamo, formatia din Stefan cel Mare atacand in valuri in jumatatea ploiesteana. Iar golul nu a intarziat sa apara, in minutul 54 Andrei Cristea reusind dubla dupa o pasa excelenta a lui Niculescu din stanga, care l-a gasit pe atacantul dinamovist singur in fata portii.

La faza imediat urmatoare Astra a trecut foarte aproape de o noua egalare. Gheorghe a pasat superb peste apararea dinamovista spre Stratila in dreapta careului, insa sutul acestuia din alergare a ocolit coltul lung al portii lui Matache.

Cand mai erau 25 de minute pana la final, Cosmin Moti a vazut direct cartonasul rosu, pentru un fault in calitate de ultim aparator la Paun, scapat in viteza spre poarta si Dinamo a ramas in inferioritate. Insa superioritatea numerica a ploiestenilor n-a tinut decat 4 minute, in minutul 69 Stratila fiind si el eliminat pentru o lovitura cu cotul la Molinero.

In minutul 72 Georgian Paun a fost aproape de a inscrie dupa un contraatac in care a pacalit jocul la offside al dinamovistilor, insa de la margine s-a ridicat eronat fanionul, desi atacantul gazdelor se afla la cel putin doi metri in spatele ultimului fundas dinamovist.

Ultimele minute au reprezentat o fuga disperata a ploiestenilor dupa golul egalizator care sa duca partida in prelungiri, insa experienta dinamovistilor i-a ajutat pe acestia sa pastreze cat mai mult posesia si sa-si tina adversarii departe de propria poarta.

Comentariul LIVE al meciului


Onlinesport: Irina Maxim


Dinamo merge mai departe in Cupa dupa modelul CFR