Cupa Romaniei

Vasluienii au trecut cu mari emotii de International

FC Vaslui s-a calificat in extremis in semifinalele Cupei Romaniei, dupa ce a invins pe teren propriu International Curtea de Arges cu 1-0, golul fiind marcat de Burdujan in minutul 87
Desi dupa tragerea la sorti Vasluiul parea sa nu aiba probleme in sferturile de finala ale Cupei Romaniei cu International Curtea de Arges, realitatea din teren a fost cu totul alta, chiar daca moldovenii au dominat copios meciul.

Sirul de ocazii de gol ale vasluienilor a inceput chiar din al doilea minut de joc, cand mingea trimisa cu capul de Burdujan a fost scoasa de Arcaba de sub transversala. Portarul Interului a fost un adevarat inger salvator pentru oaspeti, Arcaba reusind sa scoata mai multe mingi periculoase ale moldovenilor.

Milisavljevic a trimis milimetric pe langa poarta in minutul 7, cautand coltul lung, dupa ce portarul isi parasise poarta. In minutul 19 Wesley a trimis cu capul direct in pieptul portarului de la mica distanta, mingea sarind apoi la Burdujan, care nici el nu a reusit sa o strecoare in plasa, portarul oaspetilor scotand in extremis peste poarta.

Prima faza periculoasa a Internationalului a venit abia in minutul 24, cand, in urma unui contraatac, Ionescu a sutat din alergare la coltul lung, insa mingea l-a depasit pe Haisan, dar si bara din stanga a vasluienilor.

Au urmat alte ocazii ale vasuienilor prin Burdujan, Temwanjera sau Wesley, insa de fiecare data argesenii au scapat cu fata curata. Cu doua minute inainte de pauza, International a ramas in inferioritate numerica, dupa ce Gabriel Matei a primit in decurs de doar 10 minute doua cartonase galbene.

Insa nici superioritatea numerica nu a fost de mare ajutor vasluienilor, trupa lui Marius Lacatus chinuindu-se mai mult in repriza secunda sa ajunga la poarta lui Arcaba. Argesenii au gestionat excelent omul in minus si au ocupat foarte bine terenul, nelasand prea multe cai de patrundere spre poarta pentru Temwanjera, Wesley sau Burdujan.

Apropierea finalului de meci i-a facut pe vasluieni sa se apropie mai mult de careul advers, ultimele minute din timpul regulamentar fiind de foc la poarta oaspetilor. Moldovenii au atacat in valuri, inregistrand ocazii imense dupa ocazii, insa Arcaba parea de neinvins.

Cand mai erau doar trei minute pana la aratarea minutelor de prelungire, eforturile disperate ale Vasluiului au fost rasplatite si, in urma unui contraatac nimicitor, Burdujan a fost gasit singur in stanga careului, sutul acestuia in diagonala lasandu-l fara replica pe Arcaba.

Comentariul LIVE al meciului

Onlinesport: Irina Maxim


Vasluienii au trecut cu mari emotii de International