Cupa Romaniei

Dinamo depaseste Otelul in drum spre sferturi

Dinamo a obtinut calificarea in sferturile Cupei Romaniei dupa ce invins Otelul Galati cu 1-0, golul cainilor fiind marcat de Claudiu Niculescu in repriza a doua.
Dupa ce a pierdut in campionat luna trecuta cu Otelul, Dinamo a primit vizita celor de la Galati si in optimile Cupei Romaniei, cu dorinta de a razbuna infrangerea din Liga 1.

Gandul revansei i-a intaratat pe cainii rosii, care au inceput cu acceleratia apasata partida din Stefan cel Mare, insa fara a avea ocazii clare de gol decat spre jumatatea primei reprize.

Adrian Cristea a fost motorul care a facut sa mearga jocul dinamovistilor, mijlocasul avand cateva actiuni bune de atac, finalizate, insa cu suturi care au ocolit cadrul portii aparata de Kolev.

Prima mare ocazie de a marca i-a apartinut lui Ianis Zicu, in minutul 27. Acesta a fost gasit cu o pasa excelenta in stanga careului advers, a patruns prin dribling, insa in loc sa suteze din coltul careului mic a preferat o pasa in spate si a fost deposedat.

Replica Otelului a venit dupa cinci minute, cand o centrare a lui Giurgiu de pe stanga l-a gasit bine plasat pe Alexe in careu, insa lovitura acestuia de cap a trecut peste transversala. Jocul s-a mutat la cealalta poarta unde cel mai periculos om al cainilor, Adrian Cristea a ratat iar tinta cu un sut de la 25 de metri.

Cu un sfert de ora inaintea expirarii timpului regulamentar, Dinamo a reusit sa sparga defensiva galateana. Marius Alexe, intrat cu cateva minute mai devreme, a declansat un contraatac nimicitor, i-a pasat la intalnire lui Claudiu Niculescu la 20 de metri de poarta adversa, acesta marcand cu un sut imparabil cu stangul.

Presiunea de final a otelarilor a ramas fara urmari pe tabela de marcaj, actiunile de atac ale lui Paraschiv, Salageanu sau Viglianti fiind blocate pe rand de interventiile apararii dinamoviste.

Comentariul LIVE al meciului


Onlinesport: Irina Maxim



Dinamo depaseste Otelul in drum spre sferturi