Cupa Romaniei

Timisoara iese din Cupa la penaltyuri

Formatia Astra Ploiesti s-a calificat, miercuri seara, in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, dupa ce a invins FC Timisoara cu scorul general de 8-7 (2-2 dupa 120 minute) in urma loviturilor de la 11 metri.

Cu cateva noutati in formula de start, Timisoara lui Sabau s-a prezentat la Ploiesti in optimile Cupei Romaniei pentru infruntarea cu Astra, meci care parea clar inca din start in privinta invingatoarei.

Lucrurile in teren au stat, insa, putin diferit dupa inceputul bun de meci al ploiestenilor care au deschis scorul inca din minutul 6 prin Osvaldo Miranda, la o grava eroare a lui Taborda, titular intre buturile timisorenilor.

Banatenii au reusit sa echilibreze jocul dupa cateva minute, si, in minutul 20, Winston Parks a restabilit egalitatea pe tabela cu un sut din centrul careului, dupa ce a fost gasit singur in fata portii adverse de o pasa de exceptie de la Curtean.

Minutul 29 putea readuce gazdele in avantaj, la o dubla ocazie a Astrei. Vasile Gheorghe a sutat in bara din afara careului, mingea a sarit la paulinho care, in pozitie de unu la unu cu portarul, a tras direct in Taborda trecand pe langa un gol extrem de valoros.

Daca finalul primei reprize a adus alte doua oportunitati de gol ale timisorenilor prin Chitu si Parks, startul mitanului secund a apartinut gazdelor. Paulinho a ratat incredibil la doua minute de la reluare, scapat singur in careu pe contraatac, acesta driblandul si pe Taborda, insa a fost blocat incredibil de Maxim in preajma portii.

Au urmat alte trei ocazii ale ploiestenilor, Vlaicu, Miranda si apoi Sandu sutand la mica distanta de poarta banatenilor, care parca nu puteau iesi din presiunea jucatorilor Astrei. Abia in minutul 67 a venit replica formatiei lui Sabau, acelasi Parks fiind deposedat de Rohat in momentul sutului, dupa un atac rapid al oaspetilor.

Meciul putea fi decis cu 11 minute inainte de expirarea timpului regulamentar, cand Hristu Chiacu, intrat in locul lui Parks, a ratat incredibil singur cu portarul, dupa ce a sutat direct in Miron in urma unui contraatac rapid.

Minutul 85 a adus si o eliminare in tabara oaspetilor, dupa ce Balasz Borbely a vazut al doilea cartonas galben pentru un fault tare din spate. Cu toate acestea timisorenii au fost mai periculosi in prelungirile reprizei secunde, Curtean ratand de doua ori golul victoriei, astfel ca maeciul a intrat in prelungiri.

In prelungiri Astra a luat initiativa si in minutul 94 Paun Georgian a marcat pentru 2-1. Bucuria gazdelor nu a durat decat noua minute, pentru ca in minutul 103 Dare Vrsici sa restabileasca egalitatea.

Egalitatea s-a mentinut pana la finalul timpului regulamentar de joc, astfel ca s-a ajuns la executarea loviturilor de departajare, unde ambele formatii au trecut de la agonie la extaz si invers.

La penaltiuri, pentru Astra au marcat Takayuki, Hatchi, Paun, Rohat, V. Sandu si Craciun, in timp ce V. Gheorghe, Miranda si Djokici au ratat.

Pentru FC Timisoara au inscris, la loviturile de departajare, Vrsici, Stancu, Magera, Maxim si Luchin, in timp ce Curtean, Chiacu, Chitu si Mera au ratat.

Astra Ploiesti: 82. Miron - 25. Craciun, 26. Vlaicu, 5. Rohat, 17. V. Sandu - 18. Stratila (14. Paun '76), 8. Takayuki, 16. V. Gheorghe, 7. Paulinho (6. Hatchi '114) - 11. Miranda, 19. L. Ganea (9. Djokici '91). Antrenor Nicolo Napoli.

FC Timisoara: 99. Taborda - 7. St. Stancu, 16. Luchin, 4. Brezinsky (14. Mera '70), 20. Maxim - 77. Curtean, 17. Borbely, 23. Cl. Ionescu (8. Vrsici '65), 15. Chitu - 27. Magera, 9. Parks (26. Chiacu '73). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau

Onlinesport: Irina Maxim



Timisoara iese din Cupa la penaltyuri