Cupa Romaniei

Serea califica CFR-ul in finala

CFR Cluj a obtinut calificarea in finala Cupei Romaniei dupa ce a invins pe FC Vaslui in urma unei partide distrusa de arbitrajul lui Ionica Serea, care nu a acordat doua penalty-uri pentru vasluieni in prima repriza, si asistentul Adrian Vidan, care nu a semnalizat o pozitie de offside la Ruiz, marcatorul primului gol al clujenilor. Pereira a inchis tabela in prelungirile partidei
Cu 17 jucatori straini in formulele de start ale celor doua echipe, a doua semifinala a Cupei Romaniei dintre CFR Cluj si FC Vaslui, disputata in fata unuei asistente scazute pe stadionul Tineretului din Urziceni, nu a aratat prea mult fotbal, jocul fiind foarte sacadat, cu foarte multe momente de intrerupere, doar in prima repriza fiind comise aproximativ 30 de faulturi, majoritate de catre clujeni.

Centralul Ionica Serea poate fi numit personajul principal al filmului primei parti a intalnirii, acesta fluierand foarte des orice contact intre jucatori, insa a uitat sa fluiere la doua faze in care a refuzat sa acorde penalty pentru Vaslui.

Acordati note jucatorilor si arbitrului

Dupa ce Ruiz a deschis scorul in minutul 10 din pozitie de unu la unu cu portarul moldovenilor, atacantul clujean scapand singur pe poarta dupa o pozitie de offside de catre vasluieni, trupa lui Viorel Moldovan a fost dezavantajata prin neacordarea a doua lovituri de pedeapsa in noua minute.

Prima data Temwanjera(17') este luat pe sus in marginea careului lui Claro de o interventie prin alunecare a lui Dani, pentru ca in minutul 26 Wesley sa fie agatat din spate de Galiassi in preajma careului mic al ardelenilor, la amble faze Ionica Serea lasand jocul sa continue, desi vasluienii au protestat vehement.

Vedeti aici statisticile partidei

Clujenii n-au prea contat in joc pana la pauza, cu exceptia golului lui Ruiz si a unei faze ale aceluiasi atacant care a fost blocat de Kuciak din nou in pozitie de singur cu portarul. Vasluienii au dominat copios, partida disputandu-se mai mult in jumatatea de teren a CFR-ului, insa gasca moldoveana prezenta pentru prima data in semifinalele Cupei Romaniei, a amenintat rar si fara periculozitate poarta adversa.

Vasluienii au inceput in avanposturi si repriza secunda, avand ocazia sa egaleze dupa 7 minute la o faza in care Buhus l-a ridiculizat pe Dubarbier pe dreapta, a centrat excelent pentru Burdujan, insa acesta a sutat defectuos, Temwanjera nereusind nici el sa prelungeasca in plasa portii lui Claro. Imediat dupa aceasta faza, Antonio Conceicao l-a scos din teren pe Dubarbier, preferand sa intareasca defensiva prin introducerea lui Panin.

Intrati aici pentru a vedea comentariul meciului

Clujenii puteau majora diferenta de pe tabela de marcaj in minutul 67, cand Mara l-a gasit cu o pasa magnifica in diagonala pe Pereira, acesta a patruns in viteza, insa mult prea in unghi, sutul sau lovindu-se de bara din dreapta lui Kuciak. Vasluienii au dat replica prin Burdujan (78'), care a sutat tot din unghi, insa Claro a scos mingea de pe cadrul portii, pentru ca dupa cateva secunde Kuciak sa respinga sutul puternic lansat de Mara din marginea careului.

Desi vasluienii au atacat in valuri, fazele ofensive disperate ale acestora nu si-au gasit concretizarea, moldovenii cazand psihic pe final de partida, cand Mara a realizat o faza frumoasa pe partea dreapta a careului vasluian, a pasat in margine pentru Pereira care a dus scorul la 2-0 in prelungiri.

CFR Cluj: 1. Nuno Claro - 2. Tony, 27. Souza, 15. Alcantara, 33. Pereira - 23. Mara, 25. Leao (16. Flores '66), 31. Dani, 19. Culio - 7. Dubarbier (4. Panin '54), 99. Ruiz (17. Y. Kone '73). Antrenor: Antonio Conceicao.

SC Vaslui: 1. Kuciak - 15. Buhus, 28. Canu, 26. Farcas, 17. Balace (21. N. Iovanovic '90) - 9. Burdujan, 23 Pavlovici (8. Zmeu '68), 4. Encev, 10. Milisavijevici - 80. Lopez, 19. Temwanjera (30. Kirovski '72). Antrenor: Viorel Moldovan.

Cartonase galbene: Ruiz '25, Leao '43, Pereira '47, Culio '73 / Buhus '11, Pavlovici '61

Partida a fost arbitrata la centru de Ionica Serea, ajutat de asistentii Adrian Vidan si Aurel Onita, arbitru de rezerva fiind Radu Petrescu. Observatorii meciului de la Urziceni au fost Dan Petrescu si Viorel Duru.

La meci au asistat aproximativ 2000 de spectatori, printre care s-au aflat si 200 de suporteri ai echipei FC Vaslui.

Onlinesport: Irina Maxim


Serea califica CFR-ul in finala