Dinamo

Dinamo trebuie sa revina pe Stadionul National in UEFA

Seful departamentului licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, ca, in cazul in care echipa Dinamo va reusi sa se califice in grupele Cupei UEFA, va fi nevoita sa evolueze pe Stadionul National sau pe o alta arena din tara omologata la categoria a III-a.

Actionarii dinamovisti doresc ca echipa "alb-rosie" sa evolueze in Cupa UEFA pe arena din Soseaua Stefan cel Mare, care a fost catalogata in urma inspectiei UEFA din vara acestui an drept una de categoria a II-a. "In turul I al Cupei UEFA, Dinamo poate juca chiar in conditiile pe care le ofera acum stadionul din Stefan cel Mare, pentru ca nu este necesar sa evolueze pe o arena de categoria a III-a. Dar in cazul in care se califica in grupele Cupei UEFA vor fi nevoiti sa se intoarca din nou pe Lia Manoliu. Sau mai pot alege Clujul, Timisoara, Piatra Neamt sau Constanta. Sau chiar la Craiova, dar in acest caz trebuie sa anunte UEFA care va inspecta stadionul in prealabil. In grupele UEFA sunt aceleasi reglementari ca in grupele Ligii Campionilor", a declarat Duru.

Oficialul FRF spune ca va exista intelegere pentru stadioanele unde se efectuaeza lucrari de consolidare si modernizare in timpul desfasurarii campionatului intern. "Ei pot face lucrari in timpul campionatului daca inchid publicului perimetrul in care se efectueaza acestea. Sigur, la nivel vizual nu este extraordinar, dar unele conditii trebuie sa le respecte. La nivelul Ligii I, anul acesta, 2007-2008 este un an de tranzitie si noi inca avem intelegere pentru acele stadioane care se afla in proces de reconstructie si nu le ridicam licenta daca efectueaza lucrari, pentru ca scopul final este imbunatatirea conditiilor", a mai spus Duru.

Duru a mentionat faptul ca stadionul pe care evolueaza CFR Cluj a primit acordul UEFA de a gazdui meciuri din Liga Campionilor: "Pe 18 august, la Cluj, la meciul dintre CFR si Anorthosis Famagusta a fost o inspectie de la UEFA, in urma careia care a acordat arenei categoria a III-a. Acolo se pot juca de acum inainte meciuri de Liga Campionilor, cu amendamentul ca la partidele din grupe sa faca anumite corecturi, la vestiare, care pot fi usor rezolvate".

Mediafax



Dinamo trebuie sa revina pe Stadionul National in UEFA