Liga 1

Manchester United a avut 18 antrenori in ultimii 120 de ani. La Steaua au fost 15 in zece ani!

O statistica interesanta arata ca Manchester United, unul dintre cele mai mari cluburi din lume ca performante si buget, a schimbat in 120 de ani de istorie doar 18 manageri. Ultimul dintre acestia, Sir Alex Ferguson, rezista pe banca diavolilor de peste doua decenii.
La polul opus avem modelul italian impus de Massimo Moratti la Internazionale Milano, care din 1995 si pana in prezent a schimbat tot 18 antrenori.

Cea mai recenta mutare facuta de patronul interist l-a vizat pe Claudio Ranieri, care a fost inlocuit in urma cu doar cateva zile cu Andrea Stramaccioni, dupa ce sezonul a debutat cu Gian Piero Gasperini.

Mergem mai aproape de noi si tot mai departe de modelul britanic de la Manchester United si ajungem in Ghencea, unde patronul Gigi Becali a sschimbat nu mai putin de 15 antrenori de cand a preluat echipa in 2001.

Ultima mutare l-a vizat pe Ilie Stan, care nu a rezistat mai mult de sase luni la Steaua, in locul acestuia fiind adus Mihai Stoichita, unul dintre oamenii de casa ai lui Becali.

Nici cel poreclit 'Lippi' al Romaniei nu se afla la prima experienta in Ghencea fiind la al treilea mandat dupa cele din 1997/1998 si septembrie 2009/iunie 2010.

Victor Piturca se poate mandri cu performanta de a fi adunat cea mai indelungata perioada pe banca Stelei cu Becali patron. Actualul selectioner a strans 3 ani si 8 luni, fiind urmat de Cosmin Olaroiu cu 1 an si 2 luni.

La polul opus ii avem pe Cristiano Bergodi (4 luni), Dorinel Munteanu (3 luni), Gheorghe Hagi (2 luni) si Edi Iordanescu, care a reusit 'performanta' de a antrena Steaua timp de doar sase zile intre plecarea lui Ilie Dumitrescu si numirea lui Marius Lacatus in septembrie 2010.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Manchester United a avut 18 antrenori in ultimii 120 de ani. La Steaua au fost 15 in zece ani!