Euro 2012

Premier League domina jucatorii de la EURO 2012

Premier League domina categoric topul campionatelor care trimit cei mai multi jucatori la Campionatul European din Polonia si Ucraina, care va incepe pe 8 iunie.
Competitia interna din Anglia are 78 de jucatori la turneul final, la mare distanta de Bundesliga (49 de jucatori), Primera Division (32 de jucatori), Serie A (31 de jucatori) si Premier League Rusia (29 de jucatori).

Liga 1 trimite un singur jucator la EURO 2012, portughezul Beto, imprumutat in sezonul precedent la CFR Cluj.

De asemenea, la EURO 2012 va participa si un jucator fara echipa, irlandezul Paul Green, care s-a despartit de Derby County.

La turneul final vor ajunge si mai multi jucatori care sunt legitimati la echipe din esaloanele inferioare, printre care se afla italianul Ogbonna de la Torino, polonezul Matuszczyk de la Fortuna Dusseldorf si croatii Schildenfeld (Eintracht Frankfurt) si Subasii (Monaco).

Bayern Munchen este echipa care trimite cei mai multi jucatori la EURo 2012, (12 jucatori, 5 nationalitati), urmata de Real Madrid (11 jucatori, 4 nationalitati), Chelsea (9 jucatori, 5 nationalitati), Sahtior (9 jucatri, 3 nationalitati) si Dinamo Kiev (9 jucatori, 2 nationalitati).

Onlinesport


Premier League domina jucatorii de la EURO 2012