Euro 2012

Avancronica: Portugalia sau Bosnia pentru un loc la EURO 2012

Egalul fara goluri inregistrat, vineri seara, la Zenica face din meciul Portugalia-Bosnia cel mai atractiv duel al serii in playoff-ul pentru turneul final al Campionatului European din 2012.
Desi vor avea de infruntat atmosfera incendiara creata de cei peste 60.000 de suporteri lusitani anuntati pe Da Luz din Lisabona, bosniacii raman increzatori ca pot produce surpriza calificandu-se in premiera la un turneu final.

“Suntem increzatori pentru meciul de marti seara. Daca marcam un gol la Lisabona, cred ca ne vom califica. Portughezii vor avea nevoie de doua goluri, iar noi avem jucatorii capabili sa-i opreasca. Totul este deschis si va fi un meci mare”, a declarat mijlocasul Miralem Pjanic pentru site-ul UEFA.com

Atacantul bosniac Edin Dzeko a tras la randul sau un semnal de alarma pentru portughezi inaintea meciului decisiv de pe Da Luz.

“Poate ca ei cred ca vor avea un meci mai usor pe o suprafata buna de joc. Din pacate pentru ei si noi vrem sa profitam de calitatea gazonului”, a spus Dzeko.

Cristiano Ronaldo, liderul echipei Portugaliei, a declarat la randul sau ca spera intr-un succes tinand cont de sprijinul publicului si suprafata de joc net superioara celei din meciul tur.

“Am jucat pe un gazon foarte prost. A fost dificil si cu toate acestea am jucat bine si ne-am creat numeroase ocazii de a marca.

“Avem acum o noua sansa in fata propriilor nostri suporteri, pe un teren bun si in conditii prielnice pentru a obtine calificarea”, a concluzionat Ronaldo.

Meciul dintre Portugalia si Bosnia-Hertegovina este programat la ora 23.

In celelalte trei meciuri se vor intalni Croatia-Turcia (3-0 in tur), Irlanda-Estonia (4-0 in tur) si Muntenegru-Cehia (0-2 in tur).

Onlinesport: Dumitru Stircu


Avancronica: Portugalia sau Bosnia pentru un loc la EURO 2012