Euro 2012

Belarus castiga, fara probleme, in fata unor albanezi resemnati

Nationala Belarusului si-a facut norma de puncte in meciul cu Albania, castigand cu 2-0 (1-0) intalnirea programata, marti seara, la Minsk, in etapa a 4-a a Grupei D din preliminariile Euro 2012. Meciul a fost transmis in direct pe Onlinesport.ro
Doar zece minute au rezistat albanezii la Minsk, echipa gazda pregatita de germanul Bernd Stange deschizand scorul prin Vitaly Rodionov.

Acesta a profitat de un balon respins in fata de portarul albanez Bechay si a trimis la coltul lung pentru 1-0.

Bielorusii au ratat o buna ocazie de a-si majora avantajul in minutul 30, cand mingea a ajuns in careu la Kalachev, insa sutul acestuia a trecut pe langa poarta.

Doua minute mai tarziu gazdele au trecut si mai aproape de gol, sutul lui Shitov trecand milimetric peste transversala portii albaneze.

Echipa care a remizat cu Romania la Piatra Neamt a expediat primul sut pe spatiul portii lui Zhevnov abia in minutul 36, cand Duro l-a incercat pe goalkeeper-ul bielorus cu o executie din marginea careului.

Jocul a curs dupa aceleasi coordonate si in partea secunda, gazdele conducand ostilitatile in fata unei echipe a Albaniei extrem de modesta in exprimarea de pe teren si vointa aratata.

Pe acest fond, Belarus a mai marcat o data, noul intrat Krivtsev punctand in minutul 78 pentru un 2-0 care propulseaza nationala lui Stange in fruntea ierarhiei Grupei D.

Fundasul albanez Armend Dullku a fost eliminat în minutul 90.

Opt puncte pentru Belarus, dupa doua victorii si doua remize, in timp ce Albania a ramas cu cinci puncte.

Belarus: 12. Jevnov - 16. Sitov, 7. Omelianciuk, 3. Martinovici, 21. Molos (5. Iurevici '87) - 14. Putilo (9. V. Hleb '83), 6. Tigorev, 2. Kulchi (11. Krivet '75), 4. Kalasev - 20. Rodionov, 15. Kisliak. Antrenor: Bernd Stange.

Albania: 1. Beqaj - 4. Dallku, 16. Teli, 2. Lila, 7. Agolli - 10. K. Duro, 8. Bulku (20. Muzaka '59), 3. Vangjeli, 17. Lika (19. Bakaj '76) - 13. Skela (9. Kapllani '81) - 18. Salihi. Antrenor: Dzemal Mustedanagici.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Belarus castiga, fara probleme, in fata unor albanezi resemnati