Euro 2012

Albania si Bosnia au impartit punctele la Tirana

In mod neasteptat, derby-ul Grupei D din perspectiva clasamentului s-a jucat, joi seara, la Tirana intre echipa gazda Albania si Bosnia-Hertegovina, doua echipe cu un start foarte bun de preliminarii. Dupa 90 de minute tabela a aratat un 1-1 care dezavantajeaza formatia din fosta Iugoslavie, bosniacii avand un gol anulat pentru offside si doua mingi trimise in bara.
Prima ocazie cu adevarat importanta a meciului le-a apartinut gazdelor care, insufletiti de cei aproximativ 20.000 de suporteri din tribune, au inceput mai bine jocul.

Hamdi Salihi a zguduit transversala portii lui Hasagic cu un sut din afara careului, confirmand momentul bun al nationalei Albaniei.

Cei care aveau sa deschida scorul au fost insa bosniacii, Ibisevic reluand spectaculos din opt metri la coltul scurt fara speranta pentru Beqaj.

Era minutul 21 si suporterii albanezi se vedeau redusi la tacere dupa un inceput exhuberant.

Gazdele au revenit insa in meci in al doilea minut de prelungiri din prima parte a jocului, cand Klodian Duro a restabilit egalitatea cu un sut la vinclu din lovitura libera.

Bosnia a controlat mai mult jocul in partea secunda pe fondul retragerii treptate a albanezilor. Miralem Pjanic a fost ghinionistul de serviciu, dupa ce a nimerit de doua ori barele portii albaneze. Mai intai in minutul 64 si mai apoi in minutul 89.

Albania: 1. Beqaj - 4. Dallku, 5. Cana, 2. Lila, 7. Agolli - 10. K. Duro, 8. Bulku, 3. Vangeli, 18. Salihi (21. Hyka '85) - 20. Muzaka (17. Lika '65), 22. Bogdani (13. Skela '46). Antrenor: Dzemal Mustedanagici.

Bosnia-Hertegovina: 1. Hasagici (12. Begovici '46) - 5. Mravac (3. Pandza '46), 4. Spahici, 15. Medunjanin, 18. Mujdza - 6. Rahimici, 10. Misimovici, 8. Pjanici, 16. Lulici - 14. Ibisevici, 11. Dzeko (17. Ibricici '89). Antrenor: Safet Susici.

Tot vineri, în grupa D, reprezentativa Luxemburgului a terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputata pe teren propriu, în compania nationalei Belarusului.

Onlinesport


Albania si Bosnia au impartit punctele la Tirana