Europa League

Lucescu si Rat intra in istorie: Sahtior a castigat Cupa UEFA

Sahtior Donetk a invins pe Werder Bremen, scor 2-1, in finala Cupei UEFA, iar echipa lui Mircea Lucescu si Razvan Rat a castigat trofeul, dupa 120 de minute palpitante. Dupa 90 de minute a fost 1-1, prin golurile marcate de Luiz Adriano si Naldo. Au urmat prelungirile, iar Jadson a adus victoria lui Sahtior, prin reusita din minutul 98.
Partida de la Istanbul a fost una dramatica, iar Mircea Lucescu a fost de aceasta data norocos, Sahtior castigand Cupa UEFA, dupa 120 de minute, profitand si de faptul ca Werder Bremen a avut trei jucatori foarte importanti care au fost indisponibili: Diego, Almeida, Mertesacker. Antrenorul lui Sahtior a obtinut primul trofeu european din cariera sa, iar echipa din Donetk a scris istorie, reusind cea mai mare performanta din istoria clubului.

Vezi transmisia partidei

Meciul a fost destul de echilibrat, cele doua echipe si-au impartit perioadele de dominare, iar ocaziile de poarta nu au fost foarte numeroase, Sahtior si Werder blocandu-se destul de bine. Cu Razvan Rat pe teren tot jocul, Sahtior a inceput mai bine si a irosit o ocazie mare prin Luiz Adriano, in minutul 7, care a tras pe langa poarta, de la 16 metri. Adriano a deschis scorul in minutul 27 printr-o scarita superba, dupa ce a scapat singur cu Wiese, din pasa lui Rat. Din nou Luiz Adriano a aparut la finalizare, iar sutul sau din careu a trecut putin peste poarta (minutul 29). Bremen a egalat pana la pauza, Pyatov gresind ca un incepator la sutul din lovitura libera trimis de Naldo (minutul 37).

Statistica meciului

In repriza secunda, ambele echipe au aparut mai preocupate sa nu primeasca gol, astfel ca s-a ajuns la prelungiri. Sahtior a inceput mai bine, Srna a tras periculos, Wiese a respins, insa Hladky nu a fost pe faza pentru a marca. Portarul lui Werder a comis-o insa si el. Wiese a primit un gol parabil la sutul lui Jadson, din pasa lui Srna, in minutul 98. Ecuatia meciului s-ar fi putut rezolva in minutul 105, cand lobul lui Willian a trecut putin peste poarta nemtilor. Finalul partidei a fost foarte tensionat, Werder atacand cu toate liniile. In ultimele momente ale jocului, Pizarro a introdus balonul in poarta, insa golul lui Bremen a fost anulat corect, pentru un fault in atac.

Da note jucatorilor si arbitrilor

Familia Lucescu a devenit o adevarata sperietoare pentru echipele din Germania. Dupa ce Razvan Lucescu a trecut de Hamburg si Hertha in Cupa UEFA pe vremea cand antrena la Rapid, Mircea Lucescu a reusit acum sa castige acest trofeu, dupa finala castigata de Werder Bremen.

Sahtior va juca Supercupa Europei, cu Barcelona sau Manchester, formatii care vor juca peste o saptamana finala Ligii Campionilor.

Sahtior: Pyatov - Srna, Kucher, Chygrynskyy, Rat - Fernandinho, Lewandowski - Ilsinho ('100 Gai), Jadson ('112 Duljaj), Willian - Luiz Adriano ('90 Gladky)

Werder Bremen: Wiese - C. Fritz ('95 Pasanen), Prodl, Naldo, Boenisch - Niemeyer ('103 Tziolis), Baumann - Frings, Ozil - Rosenberg ('78 Hunt), Pizarro

FELICITARI MIRCEA LUCESCU ! FELICITARI RAZVAN RAT !

Onlinesport: Andrei Preotu

 


Lucescu si Rat intra in istorie: Sahtior a castigat Cupa UEFA