Europa League

Avancronica finalei Cupei UEFA

Zenit Sankt Petersburg si Glasgow Rangers se vor intalni miercuri seara in finala Cupei UEFA de pe City of Manchester Stadium, intr-o atmosfera infernala facuta de fanii scotienilor, veniti intr-un numar record in Anglia.
Miercuri seara la Manchester finala Cupei UEFA le pune in fata pe Zenit Sankt Petersburg si Glasgow Rangers, doua dintre outsiderele acestei competitii. Peste 100 de mii de scotieni au luat cu asalt orasul Manchester, dar rusii, cu o prima de 1 milion de dolari de om, nu se sperie si spun ca au prima sansa la castigarea finalei.

"Cea mai buna metoda de a invinge o defensiva bine asezata in teren este sa faci cateva miscari surprinzatoare. Veti vedea ce vom face. Totul depinde de noi, totul este in picioarele si in capetele noastre", a spus capitanul rusilor, Anatoliy Tymoschuk, care a mai precizat ca regreta absenta golgeterului Pavel Pogrebnyak, datorata unei suspendari.

De aceeasi parere este si mijlocasul Roma Shirikov. "Nu va fi un meci usor, tinand cont ca Pogrebnyak nu va juca. Sper ca Fatih Tekke si Alejandro Domenguez il vor inlocui cu succes", a spus Shirkov, referitor la absenta omului care a marcat 10 goluri in aceasta editie a Cupei UEFA.

Scotienii vor sa isi treaca in palmares primul trofeu european dupa o pauza de 36 de ani, ultimul trofeu fiind Cupa Cupelor din 1972, castigata in fata celor de la Dinamo Moscova. "Ar fi frumos sa scriem istorie. Rangers este un club mare si nu a castigat un trofeu important de atatia ani. Vom incerca sa aducem trofeul la Glasgow", a promis atacantul lui Rangers, Nacho Novo.

Dupa ce a eliminat Fiorentina la loviturile de la 11 metri, Glasgow Rangers nu exclude castigarea trofeului prin acelasi procedeu, iar portarul Neil Alexander s-a antrenat special pentru acest lucru. "E evident ca daca apara un penalty care ne-ar aduce trofeul ar fi cel mai bun lucru din cariera mea. Ar fi o experienta de necrezut pentru mine si care m-ar face foarte foarte popular printre fanii lui Rangers", a precizat Neil Alexander.

Cum Zenit este febletea lui Vladimir Putin, echipa a primit amanarea ultimelor trei meciuri din campionat, spre dezamagirea lui Walter Smith, care a fost nevoit sa joace toate meciurile. "Conducatorii fotbalului scotian ar trebui sa ia exemplu de la omologii lor rusi. Ei stiu cu adevarat sa pretuiasca un trofeu european", s-a lamentat Smith.

Andrei Arshavin, Radek Sirl si Fernando Ricksen revin din nou in lotul formatiei lui Advocaat, insa Lombaerts si Dong-Jin sunt in continuare accidentait. De partea cealalta, portarul Alan McGregor este si el accidentat, la fel ca si Charlie Adam, Chris Burke si Stephen Naismith. Daniel Cousin este suspendat.

Onlinesport


Avancronica finalei Cupei UEFA