Cupa Mondiala 2010

Brazilia si-a turat motoarele in fata Tanzaniei

Nationala Braziliei a castigat, luni, in fata Tanzaniei, scor 5-1, ultimul amical disputat inaintea turneului final al Cupei Mondiale. Pentru multipla campioana a lumii au punctat Robinho (2), Ramires (2) si Kaka. Golul de onoare al gazdelor a fost reusit de Azziz. Meciul Tanzania-Brazilia a fost in direct pe Onlinesport.ro
Dunga a trimis pe teren o formula aproape identica cu cea folosita in amicalul cu Zimbabwe, singura noutate venind dinspre portarul Gomes, care l-a inlocuit pe accidentatul Julio Cesar.

Animate de numele adversarilor din teren, tanzanienii au debutat curajos, avand de partea lor dorinta aproape inconstienta de a ataca poarta Braziliei.

Prima actiune de poarta a venit in minutul 10, cand Mgosi a patruns pe dreapta in careul brazilia, dar sutul sau a fost retinut de Gomes.

Un minut mai tarziu s-a produs deschiderea scorului, Robinho finalizand cu un sut la coltul lung din interiorul careului.

Intors in Brazilia la Santos pentru returul acestui sezon, Robinho a revenit la forma care l-a consacrat, reusind un al doilea gol in minutul 34. Bastos a centrat ideal de pe stanga si micutul atacant a reluat cu capul din fata portii.

Formatia lui Dunga si-a majorat avantajul minutul 57, cand noul intrat Ramires a reluat pentru 3-0 cu un sut in forta din afara careului.

Minutul 76 a adus un nou gol in poarta lui Mwarami, la finalizare aparand Kaka, varful lui Real Madrid indeplinind o simpla formalitate din sase metri.

Tanzania a reusit golul istoric in minutul 88, cand Azziz s-a inaltat la un corner in marginea careului mic si a reluat la coltul scurt fara speranta pentru Gomes.

Doua minute mai tarziu Ramires inchidea tabela, mijlocasul de la Benfica reluand cu capul pentru un 5-1 normal tinand cont de diferenta de valoare dintre cele doua formatii.

Clasata pe locul 128 in ierarhia FIFA, Tanzania a participat o singura data la turneul final al Cupei Africii pe Natiuni. Se intampla in 1980 cand natiunea din vestul continentului negru era eliminata in primul tur.

Brazilia a inceput in urmatoarea formula: Gomes - Maicon, Lucio, Juan, Bastos - Melo, Gilberto Silva, Elano, Kaka - Robinho, Luis Fabiano. Pe parcursul intalnirii au mai evoluat: Luisao, Jsue, Gilberto, Ramires, Dani Alves si Nilmar.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Brazilia si-a turat motoarele in fata Tanzaniei