Cupa Mondiala 2010

Africa de Sud a invins Danemarca intr-un amical

Nationala gazda a turneului final a obtinut o victorie datatoare de speranta in vederea Cupei Mondiale care va debuta pe 11 iunie. Africa de Sud a depasit, sambata, Danemarca, scor 1-0. Intr-o alta partida de verificare, echipa Statelor Unite a invins Australia, cu 3-1.
Unicul gol al meciului a fost marcat in minutul 75 de Katlego Mphela.

Partida s-a disputat pe Super Stadium din Atteridgeville, Tshwane, in fata a 25.000 de spectatori, arbitru de centru fiind Charles Mbata.

Singurul cartonas galben al meciului a fost vazut de Mokoena in minutul 65.

Africa de Sud: Khune - Mokoena, Thwala, Khumalo, Ngcongca - Pienaar, Tshabalala, Modise, Dikgacoi, Letsholonyane - Mphela. Au mai evoluat: Moriri si Davids.

Danemarca: Andersen - Kroldrup, Jacobson, Agger, S.Poulsen - Gronkjaer, Poulsen, Rommedahl, C.Poulsen - Jorgensen, Tomasson. Au mai evoluat: Mtiliga, Jensen, Beckmann, Enevoldsen, Kvist si Larsen.

Africa de Sud face parte din Grupa A, alaturi de Franta, Mexic si Uruguay, aceasta anuntandu-se una dintre cele mai echilibrate de la turneul final.

Danemarca este in Grupa E, alaturi de favorita Olanda, Japonia si Camerun, misiunea fostei campioane a Europei anuntandu-se una dificila.

Onlinesport


Africa de Sud a invins Danemarca intr-un amical