NBA

NBA da in judecata sindicatul jucatorilor

Liga profesionista nord-americana de baschet (NBA) a anuntat, marti, ca a initiat o procedura juridica împotriva sindicatului jucatorilor, sperând astfel sa stabileasca în fata unui judecator legalitatea grevei decretate de patronii cluburilor în urma cu o luna.
NBA a anuntat ca sindicatul este acuzat, de asemenea, de "practici incorecte", sustinând ca jucatorii nu negociaza "cu buna credinta" cu proprietarii cluburilor în conflictul dintre cele doua parti.

 

"Aducerea acestei probleme în fata tribunalului vizeaza prevenirea utilizarii inadmisibile de catre sindicat a tacticilor de presiune, împiedicând astfel partile sa negocieze un nou contract colectiv", a declarat vicepresedintele NBA, Adam Silver.

NBA a anuntat ca o greva a patronilor de cluburi (lock-out) a intrat în vigoare pe 30 iunie, dupa un nou esec al negocierilor cu sindicatul jucatorilor. Aceasta greva a patronilor este prima în NBA din sezonul 1998-1999.

Luni, o întâlnire între protagonisti, prima de la începutul grevei, a fost fara rezultat.

Greva presupune imposibilitatea cluburilor de a mai negocia transferuri sau de a semna contracte cu jucatori liberi, neplata baschetbalistilor, interdictia impusa jucatorilor de a se pregati la bazele cluburilor lor si de a avea contacte cu antrenorii lor.

Proprietarii considera ca 22 din cele 30 de cluburi din NBA sufera pierderi financiare, însa jucatorii refuza reducerea salariilor lor.

Pentru a îndrepta aceasta situatie, respectiv pierderea anuala a 300 de milioane de dolari, NBA vrea impunerea unui plafon salarial fix, precum si contracte pe o durata mai scurta de timp si fara garantii.

Mediafax



NBA da in judecata sindicatul jucatorilor