NBA

Rezultat pentru istoria baschetului: Barcelona a castigat cu Lakers

Palau Sant Jori din Barcelona a gazduit, joi seara, o partida care va ramane cu siguranta in istoria baschetului mondial, echipa locala Regal FC Barcelona, detinatoarea Euroligii, invingand pe Los Angeles Lakers, campioana NBA, cu 92-88. Vedeti mai jos ce spune Phil Jackson, antrenorul americanilor, despre sansele formatiei blaugrana in NBA.
Aflati pe Batranul Continent in pregatirea startului de sezon din Liga Profesionista Nord-Americana de baschet, jucatorii lui Lakers au avut parte de o replica darza din partea catalanilor condusi excelent in teren de agerul Juan Carlos Navarro (25 puncte si 6 pase).

La cei 32 de ani ai sai, americanul Pete Mickael, ajuns in 2009 la Barcelona de la formatia basca Tau Ceramica, a fost cosgeterul intalnirii, cu 26 de puncte, eclipsandu-i astfel pe mult mai celebrii sai conationali echipati in galben.

Internationalul spaniol Pau Gasol s-a simtit ca pestele in apa la Barcelona, marcand 25 din punctele echipei sale, in timp ce vedeta Kobe Bryant a avut o evolutie mai degraba stearsa, cu doar 15 puncte in cele 24 de minute jucate.

Sasha Vujacic, prietenul Mariei Sarapova, a jucat doar 13 minute, timp in care s-a remarcat prin marcarea a doua puncte si prin trei recuperari.

Phil Jackson nu crede ca Barca are fata de NBA

In pofida infrangerii suferite la Barcelona, antrenorul lui Lakers, Phil Jackson, nu crede ca gruparea catalana ar avea forta sa joace intr-un campionat precum NBA.

"Cu siguranta nu au nivelul de a evolua in NBA. In aceasta seara au jucat bine, dar nu este suficient pentru a mentine ritmul din NBA, cu meciuri aproape in fiecare zi. Nu vreau sa le minimalizez meritul din acest joc, dar nu au capacitatea fizica de a face fata in campionatul nostru", a spus Jackson.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Rezultat pentru istoria baschetului: Barcelona a castigat cu Lakers