NBA

San Antonio a debutat cu dreptul in finala din Vest

San Antonio Spurs a castigat, duminica noapte, primul meci al finalei Conferintei de Vest, disputin in compania formatiei Utah Jazz, tabela aratand la final 108-100 in favoarea amfitrionilor.

Cu tripleta magica, formata din Tim Duncan, Manu Ginobili si Tony Parker, in forma excelenta, San Antonio Spurs a defilat in primele trei sferturi ale finalei cu Jazz, fosta campioana a NBA conducand la un moment din cu 19 puncte, cu putin inainte de pauza mare.

Pe fondul dominarii cinegorice a gazdelor, Utah Jazz nu s-a apropiat niciodata la o diferenta mai mica de sapte puncte, inregistrand a 17-a infrangere consecutiva in San Antonio. Cu toate acestea, Deron Williams de la Jazz a reusit cel mai bun meci al carierei, trecandu-si in cont 34 de puncte, un nou record personal.

Liderul celor din San Antonio a fost Tim Duncan, cu 27 de puncte, 10 recuperari si cinci pase decisive, in timp ce argentinianul Manu Ginobili a incheiin meciul cu 23 de puncte si 10 pase decisive. Tony Parker a completat tripleta lui Spurs cu 21 de puncte si sase pase decisive.

Finala Conferintei de Vest a NBA isi va consuma al doilea act, dintr-un maxim de sapte, marti noapte, cand Utah Jazz va incerca sa ofere o replica mai taioasa gazdelor din San Antonio.

Programul finalei Conferintei de Vest a NBA

Jocul 2: in San Antonio
Marti, Mai 22
 
Jocul 3: in Utah
Sambata, Mai 26
 
Jocul 4: in Utah
Luni, Mai 28
 
*Jocul 5: in San Antonio
Miercuri, Mai 30
 
*Jocul 6: in Utah
Vineri, Iunie 1
 
*Jocul 7: in San Antonio
Duminica, Iunie 3

Onlinesport: Dumitru Stircu



San Antonio a debutat cu dreptul in finala din Vest