Baschet

Barcelona, victorie regala cu Panatinaikos

Spaniolii de la Regal Barcelona au obtinut, joi seara, a doua victorie in Grupa E din TOP 16, invingand pe teren propriu campioana Panatinaikos Atena, scor 83-71.
Gazdele din Palau Blaugrana au inceput in forta si la finalul primului sfert tabela arata o diferenta importanta, 29-18, care pana la finalul meciului s-a dovedit decisiva.

Roger Grimau (17 puncte), Boniface Ndong (16 puncte) si Juan Carlos Navarro (11 puncte) au fost cei mai buni marcatori de la iberici, in timp ce liderul formatiei elene a fost americanul Mike Batise (19 puncte).

In celalalt meci al grupei, Maroussi BC a trecut pe teren propriu de Partizan Belgrad, cu 57-49, astfel ca dupa disputarea meciurilor tur trei echipe sunt la egalitate in clasament. Ultimul loc este ocupat de Panatinaikos, cu trei infrangeri consecutive.

Derby de cinci stele si la Siena, unde Montepaschi din localitate a invins pe Real Madrid, cu 83-76, dupa un meci decis de asemenea, in mare parte, dupa primul sfert.

Italienii au avut un inceput de partida entuziasmant, luand rapid un avantaj de zece puncte, americanul Terrell McIntyre fiind principalul marcator, cu 24 puncte.

Madrilenii au raspuns prin lituanienii Darjus Lavrinovic (24 puncte) si Rimantas Kaukenas (21 puncte), dar chiar si asa echipa lui Ettore Messina a trebuit sa se recunoasca invinsa la final.

Maccabi Tel-Aviv a depasit in celalalt meci al Grupei F pe Efes Pilsen Istanbul, scor 72-62, ocupand prima pozitie alturi de Montepaschi, ambele formatii cu doua victorii si o infrangere.

Invingatoare pe teren propriu in fata polonezilor de la Assecco Prokom, cu 84-73, formatia rusa CSKA Moscova este lidera in Grupa G, dupa trei victorii consecutive.

In aceeasi situatie se regaseste si Olympiakos Pireu in Grupa H, grecii depasind pe Cibona Zagreb, cu 78-75, croatii fiind ultimii in clasament.

Urmatoarea etapa a TOP 16 este programata pe 24 si 25 februarie.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Barcelona, victorie regala cu Panatinaikos