Baschet

Campioana CSU Ploiesti invinsa la Sibiu, in derby-ul etapei a X-a

Campioana Romaniei la baschet masculin, CSU Ploiesti a fost invinsa, sambata, in deplasare, de CSU Sibiu, cu scorul de 83-72 (38-28), in derby-ul etapei a X-a a Diviziei A.
azdele au dominat meciul inca de la inceput, profitand de forma slaba a adversarilor. Ploiestenii au comis multe greseli sub propriul panou, astfel ca doi dintre jucatorii de baza, Griffith si Carutasu au acumulat rapid cate trei greseli personale si au fost nevoiti sa reduca "motoarele". Sfertul secund a apartinut in totalitate celor de la CSU Sibiu, care s-au detasat la 9-11 puncte, iesind la vestiare la pauza mare cu scorul 38-28.

La reluare, sibienii nu si-au mai gasit ritmul. CSU Ploiesti a ajuns la 40-39 dupa cinci minute, iar din acel moment meciul a mers "cap la cap". Campioana a egalat in minutul 28, 44-44, scor la care fanii sibieni au scandat impotriva presedintelui echipei adverse, Alex Iacobescu, ce purta discutii la masa oficiala.

Ultimul sfert a inceput de la scorul 50-49, suspansul pastrandu-se in continuare. Jones a marcat pentru 50-52 (min. 31), aducand sperante campioanei, care a marit avantajul la 54-60. O faza mai putin obisnuita s-a petrecut in minutul 33, cand Kabengele (CSU Sibiu) a marcat doua aruncari libere, dar fara a fi el jucatorul faultat, ci coechipierul sau Mathews.

Punctele au fost anulate, scorul ramanand 57-60. CSU Sibiu a egalat, 60-60, cu sase minute inainte de final, dupa care a preluat conducerea, 68-63, in uralele celor peste 2000 de fani.

Dramatismul a continuat doar pana in ultimul minut, pentru ca gazdele s-au detasat definitiv, scor final: 83-72.

Principalii marcatori ai meciului au fost Popa Calota, 19 puncte, pentru CSU Sibiu, respectiv Hargrove si Burlacu, cu cate 17 puncte, pentru ploiesteni.

In primele doua meciuri ale etapei a X-a s-au inregistrat rezultatele: Elba Timisoara-Dinamo Bucuresti 78-72 si BCMUS Pitesti-Rapid Bucuresti 100-51.

Celelalte partide ale etapei sunt: SCM U Craiova-U-Mobitelco Cluj-Napoca, Energia Rovinari-Gaz Metan Medias, CS Otopeni-BC Targoviste. Partida dintre BC Mures Targu-Mures si CSU Cuadripol Brasov este programata, luni, de la ora 19.00. CSM Oradea sta.

Mediafax



Campioana CSU Ploiesti invinsa la Sibiu, in derby-ul etapei a X-a