Baschet

Cristescu: "Cine obtine calificarea miercuri, castiga Cupa Romaniei"

Presedintele executiv al echipei de baschet masculin U Mobitelco Cluj, Mircea Cristescu, a declarat, inaintea meciului CSU Ploiesti, din returul primei manse a turului I al Cupei Romaniei, ca formatia care se va califica mai departe, va castiga trofeul.

"Cred ca echipa care va trece de aceasta runda va castiga Cupa Romaniei. De fapt, acest meci, reprezinta finala Cupei Romaniei. Nu dau pronosticuri, dar cred ca daca vom juca asa cum am facut-o in meciul retur din FIBA Eurochallenge, la Oldenburg, avem sanse reale de calificare. Ce stiu sigur e ca Ploiesti nu va avea indulgenta cu noi, ne-a aratat si in meciul tur, cand a penalizat orice greseala a noastra. E o echipa experimentata, poate mai buna ca noi, dar Clujul are un alt spirit, mult mai puternic", a spus oficialul clujean, in cadrul conferintei de presa de luni.

La randul sau, antrenorul de la U-Mobitelco, americanul Tab Baldwin, considera ca principalul pericol in disputa de la Cluj este jucatorul ploiestean Catalin Burlacu. "Stim cu totii ca trebuie sa castigam la minim 6 puncte, dupa ce am fost invinsi in tur cu 99-93, si avem incredere ca putem face asta. Nu va fi usor insa, pentru ca Ploiesti este foarte increzatoare dupa eliminarea echipei rusesti in cupele europene. Principalul pericol al echipei lor este Burlacu. Face totul corect, echipa se invarte in jurul lui, ia decizii excelente in timpul meciului. Langa el sunt de remarcat Jones si Cepulis, dar si fundasii, care fac o treaba foarte buna. Multa lume face greseala de a subestima apararea Ploiestiului, dar am vazut ce poate aceasta in returul din Rusia si e o greseala mare sa fie subestimata", a declarat antrenorul Tab Baldwin.

In partida tur, de la Ploiesti, campioana s-a impus cu scorul de 99-93. CSU Ploiesti este asteptata la Cluj inca de luni, avand programate trei antrenamente pana la ora meciului (miercuri, 19.00).

Mediafax



Cristescu: "Cine obtine calificarea miercuri, castiga Cupa Romaniei"