Baschet

Antrenor american la "U" Mobitelco Cluj

Echipa de baschet masculin "U" Mobitelco a ajuns la o intelegere, pana la finalul sezonului, cu antrenorul american Tab Baldwin, care a renuntat la contractul cu PAOK Salonic, elenii eliminand in acest an formatia clujeana din cursa pentru grupele FIBA.

Thomas Anthony Baldwin, in varsta de 49 de ani, a renuntat in cursul zilei de luni la contractul cu PAOK Salonic, care se afla in impas financiar, si a acceptat oferta formatiei clujene, chiar cea pe care a eliminat-o, la 27 noiembrie, din FIBA Eurocup.

Baldwin, care in 2002, la Campionatul Mondial din SUA, a cucerit locul patru cu nationala Noii Zeelande, este cel mai titrat tehnician strain care va antrena un club masculin din Romania.

Noul tehnician al formatiei clujene, care il va inlocui pe demisionarul Miodrag Perisici, va sosi la Cluj miercuri seara, urmand a definitiva termenii intelegerii.

In afara performantei cu nationala Tall Blacks, pe care a condus-o in intervalul 2001-2006, Tab Baldwin a antrenat in NCAA (SUA), in prima liga din Noua Zeelanda, la Auckland Stars, cu care a castigat cinci titluri nationale (intre 1994-2001), la Banvitspor (Turcia), cu care a evoluat in 2005 in Romania, formatia sa fiind eliminata de CSU Ploiesti in semifinalele FIBA Eurocup Challenge.

Mediafax



Antrenor american la "U" Mobitelco Cluj