Baschet

BCMUS Pitesti-"U" Mobitelco Cluj, scor 102-96, in etapa a IV-a a Diviziei A

Echipa de baschet masculin BCMUS Pitesti, vicecampioana en-titre, a invins, sambata, pe teren propriu, dupa prelungiri, formatia "U" Mobitelco Cluj, cu scorul de 102-96 (45-48), in derbiul etapei a IV-a a Diviziei A.

Inaintea inceperii partidei, conducerea echipei pitestene a refuzat sa achite baremul cuvenit arbitrilor Banica-Ciulin-Dima, sugerand ca o va face la final, in functie de maniera acestora de a conduce jocul. Partida a inceput cu o mica intarziere, dupa ce arbitrii au raspuns ca nu se vor dezechipa, daca nu este respectat regulamentul.

BCMUS Pitesti a dominat jocul doar in primul sfert, 27-22, dupa care au cedat treptat initiativa oaspetilor, care i-au avut in prim-plan pe Seals si Krstanovic. "U" Mobitelco a condus cu 10 puncte (min. 31), dar s-a pierdut chiar pe final, cu doua secunde inaintea minutului 40, la scorul 92-90 pentru oaspeti, fundasul Paul Helcioiu egaland din aruncari libere si ducandu-si echipa in prelungiri, 92-92. Pitestenii au castigat partida profitand de "amorteala" adversarilor, carora nu le venea sa creada ca pot pierde dupa ce au condus cu 10 puncte. Scor final: 102-96. Principalii marcatori au fost Helcioiu 28 puncte, Popescu 20, pentru gazde, respectiv Krstanovic 28 si Medvedj 19, pentru oaspeti.

Tot sambata s-a mai jucat partida CSU Cuadripol Brasov-CSM Leonardo Oradea, scor 75-69. Sambata seara sunt programate si partidele BC Valcea-CSU Ploiesti, Rapid Bucuresti-CS Otopeni, Gaz Metan Medias-BC Mures si BC Targoviste-Elba Timisoara. Vineri, in devans, s-a jucat meciul dintre Dinamo Bucuresti si CSU Atlassib Sibiu, scor 80-74.

Mediafax



BCMUS Pitesti-"U" Mobitelco Cluj, scor 102-96, in etapa a IV-a a Diviziei A