Baschet

CSU Ploiesti, campioana Romaniei la baschet

Echipa de baschet masculin CSU Ploiesti a castigat, miercuri, pe teren propriu, cel de-al patrulea titlu national consecutiv, dupa ce a dispus de formatia BCMUS Pitesti, cu scorul de 83-71 (45-30), in meciul cinci al finalei Diviziei A.
Cu o jumatate de ora inainte de debutul meciului, clubul ploiestean a impartit in tribune tricouri insciptionate cu textul "CSU Ploiesti - campioana Romaniei 2007". Mesajul a fost inteles perfect de elevii lui Mladen Jojici, care dupa doar patru minute conduceau cu scorul de 10-2. Pitestenii au opus rezistenta doar formal, fiind parca resemnati ca si-au pierdut sansele in ultimele doua partide, in care au cedat pe teren propriu, oferind adversarilor doua victorii pretioase. La prima pauza tabela arata scorul 23-12 in favoarea gazdelor, partida parand deja transata. Pitestenii au pierdut mingi importante, iar liderul acestora, fundasul Paul Helcioiu, nu si-a gasit ritmul obisnuit, astfel ca o confruntare de la egal la egal a fost imposibila.

CSU Ploiesti a continuat sa se detaseze, 30-14 (min. 13), 39-22 (min. 16) si 45-30, la pauza mare. Apoi, meciul n-a mai avut istoric, chiar daca pe alocuri pitestenii au parut sa-si revina (min. 28, de la 62-43, la 62-49). La ultima pauza, tabela arata 66-52.

CSU Ploiesti a stiut sa tina de avantajul de minimum 12 puncte, punand punct partidei decisive, cu scorul de 83-71 si primind pentru a patra oara consecutiv medaliile de aur si tricourile de campioni. Jucatorii ploiesteni au anuntat ca dedica titlul national fostului capitan al echipei lor, Toni Alexe, care si-a pierdut viata intr-un accident rutier, in urma cu doi ani.

La final, presedintele clubului ploiestean, Alex Iacobescu a declarat: "A fost mai greu decat ne asteptam, pentru ca am pierdut primul meci pe teren. Ne-am mobilizat si am revenit, iar in ultimul meci am castigat fara probleme. De aceea suntem campioni, pentru ca avem o echipa care stie sa se mobilizeze. Speram sa fim la fel si pe viitor. Urmeaza o campanie puternica de transferuri, pentru ca ne dorim sa ne trecem de faza grupelor in FIBA EuroCup".

La partida disputata miercuri, la Ploiesti, a asistat si presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Belu, presedintele FR Baschet, Carmen Tocala, dar si capitanul nationalei masculine, Virgil Stanescu, ce a incheiat campionatul in Rusia, cu Spartak Primorie, pe locul sapte, echipa sa fiind eliminata in sferturile de finala ale play-off-ului de finalista Unics Kazan.

Marcatorii meciului au fost:

CSU Ploiesti - Obradovici 31, Avljas 16, Elliott 15, Szijarto 8, Carutasu 6, Zivanovici 5, M. Paul 2.

BCMUS Pitesti - Helcioiu 14, Hatcher 13, Haslett 12, Bubanja 11, Dumitru 9, Tadici 8, Troy 4.

Meciurile trei, patru si cinci din cadrul finalei au fost conduse de arbitri straini (din Bulgaria si Italia), la cererea clubului BCMUS Pitesti, care a reclamat nereguli in primele doua partide, disputate la Ploiesti, dar si faptul ca arbitrul principal de atunci, Marius Ciulin si-ar fi petrecut timpul intr-un club de streaptease, in compania conducatorilor echipei adverse.

Din cele cinci partide jucate in finala, BCMUS Pitesti a castigat una singura, pe prima, cu scorul de 106-91, celelalte fiind revendicate de campioni, care au cucerit titlul national cu scorul general de 4-1.

NewsIn
 



CSU Ploiesti, campioana Romaniei la baschet