Baschet

Agresorul baschetbalistului american a fost arestat preventiv

Ionut Tanasoaia, tânarul care l-a lovit pe baschetbalistul american care a decedat apoi la spital, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, luni, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu, sub acuzatiile de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice.

Magistratii Tribunalului Giurgiu au ascultat pledoariile avocatului si ale lui Ionut Tanasoaia si si-au însusit propunerea procurorilor de arestare preventiva pentru 29 de zile a tânarului.

Decizia nu este definitiva, putând fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit, duminica dupa-amiaza, la scurt timp dupa ce a fost operat la Spitalul "Bagdasar - Arseni" din Bucuresti, unde a fost adus în urma unei agresiuni petrecute într-un local din Giurgiu, la câteva ore de la câstigarea meciului cu Dinamo.

În noaptea de sâmbata spre duminica, în jurul orei 04.00, un coechipier al baschetbalistului l-a gasit pe acesta cazut în zona ringului de dans din localul "Emotionne", în stare de inconstienta.

Politia a audiat aproximativ 20 de persoane în acest caz, stabilindu-se ca baschetbalistul american a fost lovit de un alt tânar.

Principalul suspect în cazul agresiunii, Ionut Tanasoaia, s-a predat Politiei din Giurgiu, luni dimineata, fiind retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore de procurori, sub acuzatia de ultraj contra bunelor moravuri si lovituri cauzatoare de moarte.

Conform anchetatorilor, în noaptea de sâmbata spre duminica, în jurul orei 3.30, tânarul a provocat un scandal la discoteca Emotionne din Giurgiu, în prezenta a aproximativ o suta de persoane, lovindu-l cu pumnul pe baschetbalistul american Hardy Chauncey, care a fost proiectat cu capul de pardoseala asfaltica a discotecii. Hardy Chauncey a suferit "leziuni traumatice grave care au condus la deces", iar totodata s-a tulburat grav ordinea si linistea publica, spune procurorul în propunerea de arestare a lui Tanasoaia.

Moartea sportivului a fost violenta.

În dosar au fost audiati mai multi martori, care au descris împrejurarile care au condus la conflictul spontan izbucnit între cei doi.

Astfel, s-a stabilit ca Hardy Chauncey dansa printre ceilalti tineri - asa cum proceda de obicei - si la un moment dat si-a pus sapca pe capul Alinei R, care dansa lânga o masa pe care dansa Serban C., martor în dosar.

"Întrucât victima nu cunostea limba româna, nu a înteles reprosurile martorului, motiv pentru care a intervenit si inculpatul (Ionut Tanasoaia-n.r.). Victima, prin gesturi, i-a dat de înteles inculpatului ca nu cunoaste limba româna, însa acesta i-a aplicat o lovitura puternica cu pumnul în barbie. Victima a fost proiectata si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans, situata la o diferenta de nivel de 40 de centimetri de locul unde se afla victima în momentul lovirii", consemneaza procurorul.

Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca barul în care a fost lovit baschetbalistul american nu respecta conditiile de functionare impuse de organele care dau avize pentru localurile de noapte, referitoare la paza proprie, si, ca atare, trebuie închis.

Lucian Iliescu a spus ca, desi barul era prevazut cu camere de luat vederi, acestea erau tinute închise, nefiind respectate astfel conditiile impuse de Politie referitoare la paza proprie a localurilor de noapte.

Politia l-a amendat cu 5.000 de lei pe administratorul clubului "Emotionne" din Giurgiu, unde a avut loc agresiunea care a dus la decesul baschetbalistului american Hardy Chauncey, pentru ca nu functioneaza camerele video din local, înca din luna iunie.

Mediafax



Agresorul baschetbalistului american a fost arestat preventiv